Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Valentino Rosi startēs DTM čempionātā

Valentino Rosi startēs DTM čempionātā
Andreā Doviciozo DTM sacīkstēs. Foto: DTM

"MotoGP" zvaigzne Valentino Rosi drīzumā aizvadīs savas pirmās sacensības Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), jo šādu iespēju viņam apsolījis seriāla boss Gerhards Bergers.

Sākotnēji Bergers cerēja sarīkot cīņu starp "MotoGP" čempionāta zvaigznēm Rosi un Andreā Doviciozo, taču plāns tika sākts īstenot pārāk vēlu. Līdz ar to pagājušās nedēļas nogalē notikušajā DTM posmā Misano trasē Rosi uz starta nedevās, bet Doviciozo "Audi Sport Team WRT" sastāvā piedalījās sacīkstēs, finālbraucienos gūstot 12. un 15. vietu.

Tomēr nākamgad Rosi visticamāk startēs Misano DTM posmā kā viespilots. Atrodoties savā rančo Itālijā, viņš žurnālistiem atzina, ka sekojis līdzi Doviciozo sniegumam.

"Jā, protams, es sekoju līdzi," viņš sacīja. "Lai gan neredzēju sacīkstes, zinu rezultātus un sekoju, kā klājās Dovi. Tas, ka Gerhards mani ir uzaicinājis, ir liels gods. Diemžēl šoreiz nesanāca startēt, bet es apsolu, ka ne tik tālā nākotnē tas notiks."

Nesen Rosi apstiprināja, ka šogad nestartēs Moncas rallijā, kur ik gadu viņš redzams uz starta, bet tā vietā piedalīsies autošosejas izturības sacīkstēs "Gulf 12 Hours", kas decembra vidū notiks Abū Dabī F1 trasē.

Pēc aizvadītiem sešiem posmiem "MotoGP" čempionātā Rosi ieņem piekto vietu, kamēr Doviciozo ir otrais. Savukārt DTM čempionātā šobrīd aizvadīti trīs posmi, pēc kuriem līderis ir vācietis Renē Rasts, bet viņa tuvākie sekotāji ir austrietis Filips Engs un šveicietis Niko Millers.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").