Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sabulis: "Vēlos pateikties saviem atbalstītājiem"

Sabulis: "Vēlos pateikties saviem atbalstītājiem"
Kārlis Sabulis

Kārlis Sabulis ir uzņēmis apgriezienus, un jau kārtējo sacensību pēc kārtas priecē savus uzticamos fanus uzrādot labus rezultātus visāda līmeņa sacensībās. Ja pagājušajā nedēļas nogalē viņu mēs redzējām „Pīlādža kausa” sacensībās, kur viņš uzvarēja 85 ccm3 un A2 klasē izcīnīja otro vietu, bet nepagāja ne trīs dienas, kā viņš jau piedalījās nākamajās.

Vakar Igaunijā norisinājās „Dynamit Superkross” sacensības, kurās savā 85 ccm3 klasē Kārlis pārliecinoši uzvarēja, jo viņa sīvākajam konkurentam Paulam Jonasam šī bija īsta melnā diena, jo viņš pusfinālā un finālā piedzīvoja nepatīkamus kritienus. Visiem pārējiem konkurentiem īsti neizdevās izrādīt pretestību jaunajam sportistam no Cēsīm, kurš Igaunijā pārstāv „Suzuki Team Estonia” komandu. Sacensībās arī piedalījās Tomass Šileika, kurš ar katrām sacensībām sāk uzrādīt ar vien labākus rezultātus, un pusfināla braucienā izdevās viņam finišēt otrajā vietā. Diemžēl finālbrauciens nepadevās tik veiksmīgs un nācās samierināties ar 5. vietu. Citi Latvijas sportisti šoreiz šajās sacensībās nepiedalījās. Šajās sacensībās otrajā vietā ierindojās Henri Roosiorg, bet trešo vietu izcīnīja Rain Koch .

Kārļa Sabuļa komentārs:
"Sacensības izdevās man lieliskas. Abus braucienus aizvadīju ļoti pārliecinoši un stabili. Liels prieks, ka šajās sacensībās ir tik bagātīgs balvu fonds, un man izdevās galveno prīzi iegūt savā īpašumā. Vēlos pateikties saviem atbalstītājiem, kam pateicoties arī šosezon mani rezultāti ir tik labi."

Open klasē no Latvijas uz šīm sacensībām bija devušies šī brīža Latvijas čempionāta līderis Niks Afelbaums, kā arī jaunais sportists no Cēsīm Reinis Čudarāns, kurš šosezon uzsāk pamazām gatavošanos startiem augstākā līmenī.

Nikam Afelbaumam šīs sacensības izvērsās ļoti neveiksmīgas, jo pusfināla braucienā ceturtajā aplī tika piedzīvots nepatīkams kritiens un kārtīgi sabojāts motocikls, kā rezultātā, sacensības bija beigušas, jo tika arī traumēta roka. „MX Sumata” komanda bija spiesta pieņemt lēmumu sacensību neturpināt, lai sportists varētu paspēt atlabt līdz šīs nedēļas nogalei, jo svētdien viņam jau jāpiedalās šīs sezonas vienā no galvenajiem startiem „Battery Superkauss” balvas izcīņas sacensībās, kurās viņš šobrīd ir līderis.

Reinis Čudarāns savukārt nedaudz pārsteidza visus, un sīvajā konkurencē spēja kvalificēties finālam. Viņam tās bija pirmās sacensības tādā līmenī. Finālā viņš spēja ierindoties 19. vietā un tikt pie ieskaites punktiem. Šīs nedēļas nogalē šis sportists arī būs redzams startējot „Battery Superkauss” balvas izcīņā, cīnoties par titulu MX 14+ klasē, pārstāvot „MX Ādaži motosports” komandu.

Šoreiz sacensības uzvarēja Priit Ratsep interesanta un dinamiska cīņā ar Indrek Magi, ka trešais palika visiem mums pazīstamais Juss Laansoo, kurš ir nesen atlabis traumām.

Interesanti būs pavērot šīs nedēļas nogalē, vai Priit Ratsep izdosies arī atkārtot tādu pašu panākumu Dobelē, kurās, savukārt, piedalīsies gandrīz visi vadošie Latvijas motokrosa meistari. Vienīgi skumji, ka motokrosa sacensībās vairāk mēs neredzēsim Filipu Kempeli, kurš pēc kārtējās gūtās smagās traumas ir teicis ardievas motokrosa sacensībām, bet cerēsim, ka šo industriju viņš neatstās, un paliks kopā ar mums to attīstot Latvijā. Kā jau mēs visi zinām, Priit Ratsep „Battery Superkauss” sacensībās pārstāv ambiciozo komandu „VV Moto Racing Team”, un būs interesanti pavērot uz viņa sniegumu, jo MX Pro klasē bez jau esošajiem favorītiem mēs arī redzēsim jaunas sejas Dāvi Līvu un Miku Pētersonu no „AP Motokurzeme”.

Informāciju sagatavoja
Agnis Skrebs
Motosporta žurnālists


Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
1

Jonass: "Šīs bijušas divas droši vien smagākās un sāpīgākās dienas manā dzīvē"

Svētdien traumējošu kritienu Vācijas MXGP posmā piedzīvoja Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass. 27 gadus vecais sportists sociālo tīklu ierakstā paudis, ka aizvadītās divas dienas droši vien bijušas smagākās un sāpīgākās mūžā, bet ar to nekas nav beidzies.
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media
11

Komandas īpašnieks: Jonasa traumu pasliktināja trases ārsta neatbilstoša rīcība

Trasē esošais ārsts veicis neatbilstošas darbības ar Paula Jonasa traumēto plecu, tādā veidā padarot savainojumu smagāku, atklājis "Standing Construct Honda" komandas īpašnieks Tims Matiss.
Uldis Freibergs. Foto: Andris Smilšarājs
1

Latvijas posmā MXGP klasē startēs Šileika un Freibergs

8. un 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" norisināsies pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta sestais posms motokrosā. Uz starta izies arī latviešu braucēji.