Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

MotoGP braucējs Lorenso domā pievērsties autosportam

MotoGP braucējs Lorenso domā pievērsties autosportam
Lorenso testē Formula 1 mašīnu
Foto: autosport.com

Nesen aizvadījis testus ar F1 automašīnu, trīskārtējais MotoGP čempions Horhe Lorenso pēc karjeras beigšanas motošosejā plāno pievērsties autosportam. Spānis arī stāsta, ka iesācējam braukt ātri ar motociklu ir daudz grūtāk nekā ar Formulu 1.

29 gadus vecajam Lorenso jau šobrīd ir zināma pieredze autošosejas izturības sacensībās, turklāt viņš jau paspējis gūt uzvaras.

"Savas pirmās autosacīkstes aizvadīju 2010. gadā, kad piedalījos trīs stundu sacensībās Aragonā ar "Fiat 500" automašīnu," stāsta Lorenso. "Pēc tam ar "Seat Leon" braucu Montmelo 24 stundu sacensībās, kur uzvarējām savā klasē. Pirms trīs gadiem ar "Ferrari 458" piedalījos 12 stundu sacīkstēs Abū Dabī un atkal uzvarējām savā klasē. Tās vairāk bija džentlmeņu sacensības, bet uzvara ir uzvara."

Šobrīd sportists autosacīkstēs piedalīties neplāno, taču pēc MotoGP karjeras beigšanas tam varētu pievērsties nopietnāk.

"Pašlaik esmu diezgan aizņemts, bet, kad beigšu karjeru, man patiktu pabraukt ar sacīkšu mašīnām vairāk," saka spāņu motosportists. "Tur var gūt tādu pašu adrenalīnu, bet kopumā tas ir savādāk, tas ir kaut kas jauns. Piemēram, žurnālistiem pēc darba vairs negribas rakstīt, un tāpat ir ar mani - kad ierodos mājās, vairs negribu braukt ar motociklu, gribu braukt ar kaut ko citu."

Pēc veiktajiem testiem ar "Mercedes" komandas F1 sacīkšu auto Lorenso atzina, ka iesācējam to pilotēt ir vieglāk nekā MotoGP motociklu.

"Iesācējs uz motocikla apļa laiku ziņā būtu daudz tālāk no laba rezultāta nekā es, kad braucu ar Formula 1 mašīnu," neslēpj Lorenso. "Braucot ar formulu, ir sajūta, ka mašīna tevi aizsargā. Tu zini, ka gadījumā, ja avarēsi, ķermenis nesaņems triecienu pret zemi. Uz motocikla līdzsvars ir daudz svarīgāks, jo, ja tā nebūs, notiks avārija. Mašīnā vairāk uzsvars ir uz stūres, gāzes pedāļa un bremžu izjušanu. Braucot ar motociklu, ir svarīga ne tikai roku jūtība, bet arī tas, kā sasvēršanās laikā strādā ar savu ķermeni."

Nesen autosacīkstēs startēja arī citi MotoGP braucēji. Valentino Rosi pagājušās nedēļas nogalē guva uzvaru Moncas rallijā ("Monza Rally Show"), kamēr Andreā Doviciozo uzrādīja "Top 10" rezultātus "Lamborghini Super Trofeo" sacensībās Spānijā, Valensijas trasē.

Izmantotie resursi:
Autosport


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").