Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Karro: "Savainotā roka tagad jāaizmirst"

Karro: "Savainotā roka tagad jāaizmirst"
Matīss Karro
Foto: Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Aizvadītajās brīvdienās norisinājās otrais Anglijas motokrosa čempionāta posms, kurā ļoti veiksmīgi nostartēja latviešu motobraucējs Matīss Karro, kurš trīs braucienu summā izcīnīja trešo vietu.

Sezonas pirmajā Anglijas motokrosa čempionāta posmā Karro savainojuma dēļ nestartēja, bet otrais posms, kad Karro joprojām vēl nevarēja startēt sacensībās, slikto laikapstākļu dēļ tika pārcelts. Svētdien kvalifikācijā Karro finišēja ceturtajā vietā, bet Superpole kvalifikācijā Matīss palika trešais, ātrākajam braucējam Tanelam Leokam zaudējot 0,9 sekundes. Pēc kvalifikācijas sekoja trīs 20 minūšu gari braucieni.

Aizvadot stabilu sacīksti, visos trijos braucienos Karro finišēja trešajā vietā, kas arī posma kopvērtējumā deva trešo rezultātu. Uzvaru trīs braucienu summā izcīnīja Tomijs Serle, kurš par trīs punktiem apsteidza igauni Leoku.

''Lai arī šī nebija mana mīļākā trase, visus braucienus izdevās nobraukt ļoti stabili. Prieks, ka arī starti visos braucienos bija labi, kas man jau ar pirmajiem apļiem ļāva uzsākt cīņu ar vadošajiem braucējiem. Beigās trīs braucienu summā izcīnīju trešo vietu, par ko esmu ļoti priecīgs,” iesāk Matīss Karro.

''Protams, sekas atstāj gūtā trauma, jo vēl neesmu pavadījis pietiekami daudz laika uz motocikla. Arī rokas piedzinās, bet tas ir normāli. Šoreiz Serle un Leoks bija par mani ātrāki, lai arī brauciena sākumā spēju ar viņiem braukt kopā un atrauties no pārējiem braucējiem.”

''Ja runājam par savainoto roku, tad tā vairs nesāp. Tā ir jāaizmirst. Šobrīd vēl nav pavadītas tās stundas uz motocikla, kas ir jāpavada, lai varētu braukt vēl ātrāk. Mēnesi biju spiests izlaist braukšanu, kas, protams, ir daudz. Bet pagaidām esmu priecīgs par to, kā viss rit un gan jau turpinājumā viss būs kārtībā. Šobrīd pie tā, ko daru, arī vairāk piedomāju ar galvu.”

Sarunas nobeigumā Karro pateicās faniem par atbalstu. „Kārtējo reizi gribētu pateikt lielu paldies faniem, kuri mani atbalstīja gan trases malā, gan arī tiem, kuri par mani turēja īkšķus Latvijā. Arī šoreiz šie latviešu fani, kuri bija trases malā, fanoja tā, ka vietējie, kuri bija apmēram pāris tūkstoši, varēja iet atpūsties (smejas). Tas bija vienreizēji. 10 – 15 latviešu fani, karogi, taurītes, ovācijas – tas viss man palīdzēja un liels Paldies viņiem par to. Tas bija super,” saviļņoti nobeidz Matīss, kuram nākamais starts jau šajā nedēļas nogalē paredzēts Itālijā, kad startēs ceturtais pasaules čempionāta posms.

Anglijas 2. posma kopvērtējums:

V.BraucējsKopāR1R2R3
1 .Tommy Searle   72   222525
2 .Tanel Leok   69   25   22   22
3 .Matīss Karro   60 20   20   20
4 .Nicolas Aubin50   14   18 18
5 .Brad Anderson47   16   15   16

Absolūtais kopvērtējums pēc diviem posmiem:

V.BraucējsPunkti
1 .   Tommy Searle146           
2 .   Tanel Leok124           
3 .   Kristian Whatley98            
4 .   Nicolas Aubin89           
5 .   Jonathan Barragan84           
...   ....   ...
9 .    Matīss Karro60

Matīsa Karro sportiskajām gaitām var sekot līdzi:
https://twitter.com/MatissKarro
facebook.com
Lapas - Matīss Karro - KARRO the ARROW -...

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis


, 2013-04-08 13:32, pirms 11 gadiem
ennn ennn eenenneenn!
, 2013-04-08 17:57, pirms 11 gadiem
Karro sāk ieskrieties, nākamjā PČ posmā jau jāgaida top 10 tuvumā
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
26

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Reišulis EMX250 klases posma otrajā braucienā izcīna otro vietu

LETA. Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā izcīnīja otro vietu.
Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
2

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.