Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Markess triumfē kvalifikācijā un tēmē uz Rosi rekorda atkārtošanu

Markess triumfē kvalifikācijā un tēmē uz Rosi rekorda atkārtošanu
Marks Markess. Foto: Imago Sport/Scanpix

Šodien norisinājās "MotoGP" sezonas devītā posma – Vācijas "Grand Prix" – kvalifikācija, un par uzvarētāju tika kronēts spānis Marks Markess.

Markesa sīvākais konkurents bija debitants Fabio Kvartararo, kurš pirms tam bija uzvarējis divās kvalifikācijās pēc kārtas. Tomēr spāņa pieredze ņēma virsroku – viņš apli veica par 0,205 sekundēm ātrāk. Trešais bija Maveriks Vinjaless, kurš no otrās pozīcijas atpalika vien sešas tūkstošdaļas. Tieši Vinjaless kļuva par iepriekšējā posma uzvarētāju, un tagad viņš varēs startēs no pirmās rindas.

Protams, Markesa panākums nav nekāds pārsteigums, zinot, cik viņam mīļa Saksenringas trase – viņš tajā uzvarējis jau desmitajā kvalifikācijā pēc kārtas, septiņām no tām notiekot "MotoGP" klasē. Rīt viņš varēs atkārtot Valentīno Rosi piederošo rekordu vienā trasē izcīnīto uzvaru ziņā "MotoGP" sacensībās – itālis septiņas reizes bijis labākais Mugello (Itālija).

Pats Rosi šodien tika cauri kvalifikācijas pirmajai daļai, bet tās beigās piedzīvoja kritienu. Leģendārais sportists sacensības sāks no 11. vietas, un viņam tas ir sliktākais rezultāts Vācijā kopš 2011. gada, kad nācās startēt no 16. pozīcijas.

Vācijas GP kvalifikācija

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Marks MarkessSpānijaRepsol Honda1:20:195
2.Fabio KvartararoFrancijaPetronas Yamaha+0.205
3.Maveriks VinjalessSpānijaMonster Energy Yamaha+0.211
4.Alekss RinssSpānijaSuzuki Ecstar+0.336
5.Džeks MillersAustrālijaPramac Racing+0.495
6.Kels KračlovsLielbritānijaHonda Castrol+0.662

, 2019-07-07 04:36, pirms 5 gadiem
6 cilvēki tikai brauks?
SC savā elementā
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").