Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Stupelis: ''Tik emocionāli saviļņots nebiju pat par savu pasaules čempiona titulu''

Stupelis: ''Tik emocionāli saviļņots nebiju pat par savu pasaules čempiona titulu''
Kaspars Stupelis (vidū) ar Romeinu Febvrē (pa kreisi) un Aleksandru Tonkovu "Ķeizarmeža" trenažieru zālē.
Foto: Zane Cinglere (LaMSF)

Pirmajā pasaules čempionāta posmā motokrosā MX2 klasē lielisks starts padevās MX2 komandai Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing , kurā par fiziskās sagatavotības treneri strādā Kaspars Stupelis.

Pirmais pasaules čempionāta posms motokrosā MXGP, MX2, kā arī dāmu klasē Katarā ir noslēdzies. Pamatīgu saviļņojumu un patīkamas emocijas Kataras posmā piedzīvoja blaksuvāģu sportists Kaspars Stupelis, kurš šosezon ir apņēmies būt par Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing komandas MX2 klases sportistu A.Tonkova un R.Febvre fiziskās sagatavotības treneri.

Sacensībās Katarā Kaspars Stupelis bija kopā ar saviem sportistiem un varēja puišu sniegumu vērot klātienē. Brīvajos treniņos R.Febvre uzrādīja trešo ātrāko apļa laiku, bet A.Tonkovs - 5. Kvalifikācijā abi sportisti iedzīvojās nelielos savainojumos, tādēļ vakarā un no rīta tika darīts viss, lai sacensību dienā abi braucēji varētu cīnīties par labām vietām. Sacensībās, kas notika sestdienas vakarā, MX2 klasē R.Febvre izcīnīja 3.vietu, savukārt A.Tonkovs finišēja 5. vietā.

"Es un visa komanda par sacensībām un puišu rezultātiem esam ļoti priecīgi un apmierināti. Rezultāts liecina, ka strādājam pareizā virzienā. Pēc Romeina Febvres 3.vietas izcīnīšanas, emocijas bija neaprakstāmas. Tik emocionāli saviļņots nebiju pat par savu 2003. un 2004.gada Pasaules čempiona titulu blakusvāģu klasē. Kā cilvēkam, kurš palīdz sportistiem sasniegt augstākos rezultātus, līdz šim šis man ir lielākais sasniegums. Protams, mazliet otrajā plānā paliek otrs sportists Aleksandrs Tonkovs, bet uzskatu, ka viņš nobrauca zolīdus divus braucienus, izcīnot augsto 5.vietu,'' par savu sportistu panākumiem spriež Kaspars Stupelis.

"Protams, milzīgs prieks arī par Matīsa Karro sniegumu 2.braucienā MXGP klasē. Viņš "Paddock" zonā pārsteidza daudzus. Lai gan rezultāts nebija tāds, kā biju gaidījis, viņa ātrums, starts un braukšana bija super", nobeidz Kaspars.

Savas pirmās sacensības Pasaules čempionātā motokrosā blaksuvāģu klasē Kaspars aizvadīs 13.aprīlī.

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").