Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rosbergs: "Es vairs neesmu spējīgs startēt formulu sacīkstēs"

Rosbergs: "Es vairs neesmu spējīgs startēt formulu sacīkstēs"
Niko Rosbergs. Foto: fiaformulae.com

Lai gan 2016. gada F1 pasaules čempions Niko Rosbergs labprāt piedalītos testos ar jaunākā modeļa "Mercedes" sacīkšu auto, sportists atzīst, ka šobrīd ir zaudējis fizisko formu, tādēļ sacīkstēs piedalīties vairs nebūtu spējīgs.

Rosbergs autosportista karjeru noslēdza uzreiz pēc sava vienīgā "Formula 1" titula izcīnīšanas un kopš tā laika profesionālā līmenī sacensībās vairs nav braucis. Tiesa, viņš aizvien turpina skatīties F1 posmus televīzijā savās mājās un atzīst, ka gribētu izmēģināt jaunākā modeļa auto.

"Ja Toto Volfs man piezvanītu un vaicātu, vai negribu kādudien izbraukt ar jaunākā modeļa mašīnu, es par to padomātu," saka 33 gadus vecais Rosbergs. "Tas būtu ārkārtīgi aizraujoši izmēģināt šīs mašīnas, jo tās ir ļoti ātras. Tomēr es nesēžu šeit un negaidu, ka man piezvanīs, esmu to visu metis pie malas."

Rosbergs daudzreiz publiski slavējis "Formula E" čempionātu un arī piedalījies šo elektrisko spēkratu testos, tomēr maz ticams, ka viņu varēsim ieraudzīt uz starta.

"Fiziski tas nebūtu iespējams," viņš skaidro. "Nesen braucu ar "Formula E" mašīnu un manas rokas bija nogurušas jau pēc četriem apļiem, jo stūri turēju cieši, bet mans ķermenis vairs nav pie tā pieradis. Fiziski es nevarētu startēt sacīkstēs. Arī mašīnas šobrīd ir kļuvušas daudz ātrākas, tādēļ būtu nepieciešams liels darbs treniņos, lai es varētu atgriezties. Atsevišķus apļus, domāju, ka drīz vien spētu pabraukt ātri, taču tas būtu bailīgi, jo nekad neesmu bijis prom no profesionālā sporta jau kopš deviņu gadu vecuma. Man ir bail, ka vairs nevarētu būt tik labs pilots kā agrāk, tādēļ par to vairs nedomāju."

Izmantotie resursi:
The Checkered Flag - Motor sport news, race...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.