Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" vadītājs: "Noriss avarēja trasē esošas bedres dēļ"

"McLaren" vadītājs: "Noriss avarēja trasē esošas bedres dēļ"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

"McLaren" komandas vadītājs Andrea Stella skaidro, ka Lando Noriss Lasvegasas GP avarēja trasē esošas bedres dēļ. Lai gan nelīdzenā vieta trasē bija labi pamanāma jau pirms tam, sacīkstē radās apstākļi, kas noveda pie pamatīgas avārijas.

Noriss kontroli pār mašīnu zaudēja 12. līkumā, pēc kā ietriecās barjerā, un sadauzītais spēkrats aizslīdēja atkāpšanās zonā. Pilots pats saviem spēkiem izkāpa no auto, bet bija jādodas uz trases medicīnas centru. Pēc tam sportists arī tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu papildus izmeklējumus. Drīz vien ārsti viņam ļāva doties prom.

"Tajā vietā ir bedre," skaidro Stella. "Varēja redzēt, ka visas mašīnas rada dzirksteles, kad brauc tai pāri. Domāju, ka Lando pārsteidza šī bedre savienojumā ar aukstām riepām. Domāju, ka, ja mēs gribam arī turpmāk braukt pa nakti, šī bedre ir jāsalabo, jo riepas vienmēr būs aukstas, saķere būs maza, līdz ar ko šis kļūst par bīstamu līkumu. Jau pirms tam šajā nedēļas nogalē bija redzams, ka daudzi šajā vietā nespēj iegriezties līkumā."

Stella atzīst, ka avāriju radījusi apstākļu sakritība: "Ja runājam godīgi, visiem šī bedre bija vienāda, līdz ar to viss bija atkarīgs no tā brīža ātruma, riepu stāvokļa, iespējams, arī no tā, kā šajā vietā mašīna ir pozicionēta, cik tuvu esi priekšā braucošajai mašīnai. Bija vairāki faktori. Varbūt Lando pieņēma, ka saķeres līmenis šajā vietā ir pietiekams."

Otrs "McLaren" pilots Oskars Piastri finišēja tikai desmitais, taču pirmo reizi karjerā uzstādīja sacīkstes ātrāko apli. Sacensības viņš sāka ar cietajām riepām un bija plānojis viena pitstopa stratēģiju. Plāns neizdevās, jo braucējs piedzīvoja nelielu sadursmi ar Luisu Hamiltonu, saplēšot riepu, kā dēļ bija spiests jau 16. aplī doties neplānotā pitstopā. Piastri saņēma vēl vienu cieto riepu komplektu un vienubrīd bija pacēlies jau līdz trešajai vietai, bet sacīkšu beigās bija spiests doties boksos vēlreiz, lai tiktu pie vidējā sastāva riepām - noteikumi nosaka, ka sacensībās jāizmanto vismaz divi dažādi riepu sastāvi.

"Tas bija liels sarūgtinājums, jo Oskars bija vienkārši izcils," komentējot piespiedu pitstopu 16. aplī, atzina Stella. "Tas, cik ātri mēs bijām, bija diezgan liels pārsteigums. Žēl, jo startējām ar cietajām riepām, bet pirms laika bija jābrauc pitstopā dēļ kontakta ar Hamiltonu. Kad drošības mašīna devās trasē, tas nenāca par labu nevienam, kas startēja ar cietajām riepām."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.
Foto: Motorsport.com
1

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.