Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Renault" boss: "Turpmāk nopelnīsim mazāk, bet tērēsim tikpat"

"Renault" boss: "Turpmāk nopelnīsim mazāk, bet tērēsim tikpat"
Foto: AFP/Scanpix

"Renault" F1 nodaļas vadītājs Sirils Abitebouls pavēstījis, ka rūpnīcas budžets čempionātā paliks līdzšinējā apmērā, par spīti sadarbības izbeigšanai ar "Red Bull" vienību.

"Red Bull" lietoja "Renault" ražotos motorus 12 gadu garumā, šajā laikā arī četras reizes uzvarot Konstruktoru kausā un pilotu ieskaitē, visus titulus savulaik izcīnot Sebastianam Fetelam. Jau šogad "Red Bull" piederošā komanda "Toro Rosso" nolēma pāriet uz "Honda" dzinējiem, bet no nākamā gada to pašu darīs arī "Red Bull".

Neoficiāli zināms, ka sadarbības izbeigšana "Renault" nesīs par 25 miljoniem eiro gadā mazākus ieņēmumus.

"Mēs saņemsim mazāk, bet tērēsim tikpat," intervijā franču izdevumam "L'Eqipe" atklāja Abitebouls. "Dzinēju piegāde "Red Bull" komandai izmaksāja dārgi, bet no tā nebija liela peļņa. Līdz ar to sadarbības šķiršana neietekmēs mūsu F1 budžetu."

Jautāts par to, vai sadarbības pārtraukšana ir atvieglojums, ņemot vērā, ka "Red Bull" ilgi nespēja izlemt, kā rīkoties tālāk, viņš saka: "Šis nav stāsts, kas beidzās slikti. Man nepatīk vārds "atvieglojums". Drīzāk es to gribētu saukt par dabisku notikumu attīstību. Pats esmu priecīgs, jo tagad varam koncentrēties uz gatavošanos 2021. gadam. Mums vienkārši bija nepieciešama atbilde, tādēļ savus partnerus mazliet steidzinājām."

Līdz ar to 2019. gadā ar "Renault" dzinējiem startēs tikai rūpnīcas komanda, kā arī "McLaren", ar ko sadarbība tika uzsākta šosezon.

"Mēs apgādājam viņus ar dzinējiem, jo ir svarīgil lai datu ievākšanā būtu divas komandas," skaidro Abitebouls. "Kompānijas intereses un mūsu mārketings sākas un beidzas ar dzeltenajām "Renault Sport F1" mašīnām."

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.