Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Elvijs Melnis

''Renault'' pirmie braucieni ar ''R28''

''Renault'' pirmie braucieni ar ''R28''
Fernando Alonso pirmie apļi ar
jauno ''R28'' modeli
Foto: AFP

Šodien Spānijas austrumu daļas pilsētā Valensijā divkārtējais pasaules čempions Pirmajā formulā Fernando Alonso aizvadīja pirmos izmēģinājumu braucienus ar šīs sezonas franču komandas modeli ''R28''.

Diena sākās ar starpgadījumu, jo biezās miglas dēļ uz vairākām stundām nācās atcelt plānotos startus, taču laiks noskaidrojās un Alonso varēja doties Rikardo Tormo vārdā nosauktajā trasē. Alonso kopumā sešarpus tūsktošu skatītāju priekšā veica 39 apļus, sekmīgākajā no tiem apstādinot hronometra rādītāju pie 1.13.027 minūtēm. Trasē arī devās ''Williams'' izmēģinātājs Niko Hulkenbergs, taču vācietim tik labi nesekmējās, jo labākajā aplī tika sasniegta vien 1.14.559 minūte.

Pagājušonedēļ Alonso bija veiksmīgākais citas Spānijas pilsētas Heresas trasē, kur piedalījās vairāki no vadošajiem F-1 pilotiem. Heresā Alonso izmantoja uzlabotu pērnās sezonas modeļa ''R27'' versiju, bet arī ar to spānis spēja sekmīgi startēt, un ''Renault'' cer, ka pēc gada prombūtnes Alonso spēs atgriezt franču vienību karaliskā autosporta virsotnē.

Alonso jaunais komandasbiedrs Nelsons Pikē juniors, kurš F-1 nav aizvadījis nevienu ''Grand Prix'', taču sekmīgi startēja citās prestižākajās autosacīkstēs, izmēģinājumus ar ''R28'' modeli veiks ceturtdien, kas bAlonso ūs pēdējā atļautā treniņu diena Valensijas aplī.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com


, 2008-01-21 23:44, pirms 16 gadiem
Kā pa miglu, Alonso šogad ies
Kā pa miglu, kas ilgi nepāries
, 2008-01-22 00:19, pirms 16 gadiem
Butu aizraujosha cinja starp Ferrari, Renault, Maclaren....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-01-22 20:27, pirms 16 gadiem
Ha,ha-shodien Alonso jau izmeeginaaja,kaa tas ir,iet uz boksiem kaajaam!!
Iisaak sakot-R28 nokuupeeja!
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

FIA prezidents rekomendē "Andretti" nopirkt kādu no esošajām F1 komandām

Komentējot "Andretti" nedienas saistībā ar centieniem iekļūt F1 čempionātā, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems devis padomu Maiklam Andreti iegādāties kādu no esošajām komandām.
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com
1

Marko: "Fetels atkal un atkal zvanīja, interesējoties par vietu "Red Bull" komandā"

Sebastians Fetels aktīvi interesējies par iespēju 2025. gada sezonā startēt "Red Bull" komandā, tomēr saņēmis atraidījumu, atklājis Helmuts Marko.
Estebans Okons. Foto: Motorsport.com

Okons varētu zaudēt vietu "Alpine" sastāvā

Kā viena no skarbākajām versijām šobrīd parādījusies Estebana Okona iespējamā nomaiņa "Alpine" sastāvā ar citu pilotu. Lai gan šis scenārijs nešķiet ļoti ticams, šobrīd tiek baumots, ka jau nākamajā F1 posmā viņa vietā startēs testpilots Džeks Dūens, savukārt nākamgad franču pilota vietu varētu ieņemt Miks Šūmahers.