Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Atceļ Monako "Grand Prix" norisi, pārceļ Nīderlandes un Spānijas posmus

Atceļ Monako "Grand Prix" norisi, pārceļ Nīderlandes un Spānijas posmus
Foto: www.formula1.com

Kā paziņojuši F1 organizatori, tad koronavīrusa dēļ tiek pārceltas arī Nīderlandes (3. maijs) un Spānijas (10. maijs) "Grand Prix" sacīkstes, bet Monako (24. maijs) atcelts pavisam.

Jau iepriekš ziņojām, ka vispirms tika atcelts sezonas pirmais posms Austrālijā, uz kuru bija ieradušās visas komandas un kuras sākotnēji bija gatavas piedalīties šajā posmā. Vēlāk tika paziņots, ka ''Covid-19'' dēļ šis posms tiek pārcelts, bet vēlāk F1 organizatori lēma, ka arī Bahreinas, Ķīnas un Vjetnamas sacensības tiek pārceltas. Šodien šīm četrām atceltajām sacīkstēm pievienojās vēl trīs - Nīderlande (3. maijs), Spānija (10. maijs) un Monako (24. maijs) "Grand Prix".

Vēlāk Monako posma rīkotāji pavēstīja, ka ceļošanas ierobežojumi, iesaistīto biznesu zaudējumi, kā arī darbaspēka un brīvprātīgo nepieejamība nozīmē to, ka šogad posms nenotiks vispār. Monako "Grand Prix" pirmo reizi norisinājās 1929. gadā, bet kalendārā pēdējo reizi tas nebija atrodams 1954. gadā.

Līdz ar to šobrīd ir pārcelti vai atcelti jau septiņi no kalendārā esošajiem 22 posmiem.

Visas iesaistītās puses paziņoja, ka pētīs alternatīvu datumu atrašanas iespējas, lai sacīkstes varētu organizēt vēlāk. Šobrīd Formula 1 un FIA amatpersonas gaidīs brīdi, kad varēs sākt 2020. gada sezonu, bet puses piebilst, ka tas tiks darīts tiklīdz tas būs droši.

Pēc šīm atceltajām sacīkstēm nākamais F1 posms varētu norisināties no 5.-7. jūnijam Azerbaidžānā.

Jāpiebilst, ka šodien noskaidrojās, ka Monako Princim Albertam arī ir diagnosticēts koronavīruss.

Izmantotie resursi:
The official home of Formula 1® | F1.com


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.