Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso trešo reizi karjerā gatavojas parakstīt līgumu ar "Renault"

Alonso trešo reizi karjerā gatavojas parakstīt līgumu ar "Renault"
Fernando Alonso. Foto: Toyota Gazoo Racing

Fernando Alonso šobrīd ir ļoti tuvu līguma parakstīšanai ar "Renault" komandu, un jau 2021. gadā atgriezīsies F1 pasaules čempionātā, raksta vācu izdevums "Bild".

Pēc šīs sezonas "Renault" atstās Daniels Rikjardo, kurš jau vienojies ar "McLaren", līdz ar to uz 2021. gadu komandā viena vieta būs brīva. Jau ilgāku laiku tiek baumots par Alonso iespējamo atgriešanos "Formulā 1", un tagad par to liecina vairākas nianses.

Vācu medijs "Bild" no uzticama avota ieguvis informāciju, ka šobrīd sarunas starp "Renault" un Alonso jau ir noslēguma fāzē, un drīz tiks parakstīts līgums. Nekas sīkāk gan šobrīd netiek atklāts, taču informācija varētu parādīties jau tuvākajā laikā.

Tikmēr sociālajos vērojamas dažādas aktivitātes, kas liek noprast par gaidāmo atkalapvienošanos. "Renault" komanda "Twitter" publiskojusi attēlus no laikiem, kad Alonso guva panākumus tās sastāvā, bet vienības toreizējais vadītājs Flavio Briatore līdzīgi rīkojies savā "Instagram" kontā. F1 eksperts Martins Brandls, kurš jau iepriekš prognozēja Sainsa pievienošanos "Ferrari" un Rikjardo pāriešanu uz "McLaren", tikmēr "Twitter" pauž nostāju, ka Alonso atgriezīsies "Renault".

Ja tā notiks, šī būs jau trešā reize, kad Alonso pievienojas "Renault" komandai. Vispirms tas notika 2002. gadā, kam sekoja F1 titulu izcīnīšana 2005. un 2006. gadā, un tiem sekojošā komandas atstāšana, lai uz divām sezonām atkal atgrieztos sastāvā 2008. gadā.

Iepriekšējos gados Alonso izmēģinājis spēkus citās autosporta disciplīnās, divreiz uzvarot Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kā arī kļūstot par WEC pasaules čempionu. Šī gada sākumā Alonso pirmo reizi piedalījās Dakaras rallijā, bet šogad trešo reizi karjerā mēģinās kvalificēties "Indy 500" sacīkstēm, kas pērn vājās tehnikas dēļ neizdevās.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...


, 2020-05-15 11:43, pirms 4 gadiem
Protams, būtu forši ja viņš atgrieztos un noslēgtu karjeru komandā, kura deva viņam vislielākos panākumus. Tomēr es īsti nevēlos viņu redzēt atpakaļ
, 2020-05-15 12:22, pirms 4 gadiem
Interesanti, kā Alonso komentēs Renault nespēku? Mclaren laikos varēja vainu novelt uz motoru.
, 2020-05-15 12:25, pirms 4 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Protams, būtu forši ja viņš atgrieztos un noslēgtu karjeru komandā, kura deva viņam vislielākos panākumus. Tomēr es īsti nevēlos viņu redzēt atpakaļ
Tāpēc, ka Feteļš paliek bez autiņa?
Jo vienīgā komanda, kas paliek, ir Mercedes, un tad Botass ir jāmet ārā no komandas, jo visur pārējās vietas ir pilnas. Ja nu vienīgi makaronu izmet no Alfa Romeo, un tad kopā ar Kimi var pabraukt, vai Kimi vietā, ja viņš beigs karjeru.
, 2020-05-15 13:02, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Interesanti, kā Alonso komentēs Renault nespēku? Mclaren laikos varēja vainu novelt uz motoru.
Interesanti ko Reno ar visu šo grib panākt? Vai aiz Alonso joprojām stāv kāds spēcīgs naudas maiss, kā tas savulaik bija Santander banka? Vai arī PR solis priekš Spānijas un citu latinosu valstu publikas?
Cerēt, ka Alonso atgriezīsies otrā jaunība ir bezjēdzīgi. Tātad tur jābūt kādām citām interesēm.
, 2020-05-15 13:24, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: Tāpēc, ka Feteļš paliek bez autiņa?
Jo vienīgā komanda, kas paliek, ir Mercedes, un tad Botass ir jāmet ārā no komandas, jo visur pārējās vietas ir pilnas. Ja nu vienīgi makaronu izmet no Alfa Romeo, un tad kopā ar Kimi var pabraukt, vai Kimi vietā, ja viņš beigs karjeru.
Par Sebu man vienalga. Es jau teicu, ka domāju, ka Sebs dosies pensijā, kā arī labprātāk Renault mašīnā redzētu Botasu.
, 2020-05-15 13:28, pirms 4 gadiem
Būtu jau izcili. Skaidrs, ka ja pie noteikumu maiņas Renis izšauj, tad ar Alonso komandā viss var notikt.
, 2020-05-15 13:44, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Būtu jau izcili. Skaidrs, ka ja pie noteikumu maiņas Renis izšauj, tad ar Alonso komandā viss var notikt.
Alonso pierādīja, ka viņš var uzvarēt tikai tādā gadījumā, ja viņa pilotētā formula ir vismaz pussolīti priekšā citām formulām. Starp citu, kā tas ir bijis ar visiem čempioniem pēdējos 20-25 gadus.
Vai ir kādas pazīmes, ka Reno nākošajās sezonās būs vismaz vienā līmenī ar Meršiem, RB un Ferārī? Nemaz nerunājot par būšanu priekšā.
, 2020-05-15 13:59, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Alonso pierādīja, ka viņš var uzvarēt tikai tādā gadījumā, ja viņa pilotētā formula ir vismaz pussolīti priekšā citām formulām. Starp citu, kā tas ir bijis ar visiem čempioniem pēdējos 20-25 gadus.
Vai ir kādas pazīmes, ka Reno nākošajās sezonās būs vismaz vienā līmenī ar Meršiem, RB un Ferārī? Nemaz nerunājot par būšanu priekšā.
Nu es gan tam nepiekrītu - 2017. un 2018. Ferrari bija spēcīgi un tikai Feteļš ar savām kļūdām un stūrgalvību visu sačakarēja, un Hamiltons ar savām spējām paņēma tirulus. Fetelš visvairāk izpaudās Singapūras GP 2017, un 2018.vispār bija katastrofa, Vācija GP, Itālijas GP, Japānas GP, USA GP, tās bija atslēgu gonkas, trases, kurās Ferrari dominēja, kurās bija jānostiprina pārsvars, bet beidzās ar izstāšanos, vai ar gonku sačakarēšanu pašam sev.
Ne velti Ferrari tika pieķerti žuļoties ar motoru regulējumiem, un trasēs, kura taisnēs bija nenormāls pārsvars, un nebija tikai 2019.gadā, tas bija arī 17. un 18.gadā, tie bija Ferrari pārsvara gadi.
, 2020-05-15 16:53, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Interesanti ko Reno ar visu šo grib panākt? Vai aiz Alonso joprojām stāv kāds spēcīgs naudas maiss, kā tas savulaik bija Santander banka? Vai arī PR solis priekš Spānijas un citu latinosu valstu publikas?
Cerēt, ka Alonso atgriezīsies otrā jaunība ir bezjēdzīgi. Tātad tur jābūt kādām citām interesēm.
Alonso ir milzu pieredze, kas var būtiski nākt par labu jaunajiem noteikumiem paredzētās mašīnas izstrādē. Nebrīnīšos, ja Renault viņu netikai nolīgs uz 2021. gadu, bet arī uzsāks sadarbību jau šajā sezonā, liekot/ļaujot Alonso būt klāt 2022. gada modeļa izstrādē.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.