Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Williams" pilots Botass Austrālijas F1 posmā nestartēs

"Williams" pilots Botass Austrālijas F1 posmā nestartēs
Valterī Botass
Foto: Pirelli/Colombo

Aptuveni vienu stundu pirms Austrālijas "Grand Prix" starta "Williams" komanda paziņoja, ka tās pilots Valterī Botass neizies uz starta F1 sezonas pirmajā posmā.

Lai gan vēl vakar "Williams" inženieris Robs Smedlijs preses pārstāvjiem atklāja, ka Botass nakti pavadīs viesnīcā, bet svētdienas rītā atgriezīsies pie ārstiem, lai veiktu atkārtotas pārbaudes, soms tomēr pa nakti bijis ārstu uzraudzībā slimnīcā.

Tiek ziņots, ka Botass nav spējis izpildīt obligāto pārbaudi, kad katram pilotam pirms starta jāpierāda gatavība noteiktā laikā noķemt auto stūre un izkļūt no mašīnas. Šī procedūra ir vitāli svarīga gadījumos, kad auto ir aizdedzies un no tā iespējami ātrāk jāevakuējas.

"Pēc dažādu pārbaužu veikšanas, Starptautiskās Automobiļu federācijas ārstu delegāts noteica, ka Valterī Botass nav gatavs šodien startēt sacensībās," paziņojusi "Williams" preses daļa. "Komanda šo lēmumu respektē."

Botass kvalifikācijā guva sesto pozīciju. Šodien savukārt Botass redzēts staigājot piesardzīgi, turklāt nepiedalījās F1 pilotu kopīgās fotogrāfijas uzņemšanā un braucēju parādē.

Jau vēstīts, ka Melburnā nestartēs arī Fernando Alonso, kurš atgūstas pēc F1 testos piedzīvotās avārijas un tai sekojušā smadzeņu satricinājuma. Viņu "McLaren" sastāvā aizvieto Kevins Magnusens.

Savukārt "Williams" komanda līdz ar to startēs tikai ar vienu auto. Felipe Masa kvalifikācijā izcīnīja trešo starta vietu.

Izmantotie resursi:
motorsport.com


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.