Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pikē par Hamiltona apsaukšanu Brazīlijā draud 2 miljonu eiro sods

Pikē par Hamiltona apsaukšanu Brazīlijā draud 2 miljonu eiro sods
Nelsons Pikē. Foto: FIA

Trīskārtējā F1 pasaules čempiona Nelsona Pikē nepatikšanas nav beigušās, jo Brazīlijā pret viņu uzsākta tiesvedība, kuras rezultātā var nākties samaksāt pat nepilnus 2 miljonus eiro lielu soda naudu.

Kā vēstīts iepriekš, Pikē kādā intervijā Hamiltonu portugāļu valodā nodēvēja par "neguinho", ko daudzi pielīdzina vārdam "nēģeris", lai gan Brazīlijas kontekstā tam ir savdabīga interpretācija. Tas sacēla pamatīgu vētru sociālajos tīklos, iejaucās arī F1 čempionāts, izplatot paziņojumu, ka nosoda šādus izteikumus, kam ir kaut mazākā rasisma pieskaņa. Neoficiāli arī zināms, ka Pikē turpmāk būs liegta ieeja dalībnieku parkā, ko viņš dažkārt mēdza apmeklēt sacīkšu nedēļas nogalēs.

Ar to vēl viss nav beidzies, jo tagad Pikē draud nepatikšanas dzimtajā Brazīlijā. Tur viņu tiesā iesūdzējusi četru cilvēktiesību aizstāvju grupa, uzskatot, ka Pikē lietotā leksika nodarījusi morālu kaitējumu tumšādainajiem cilvēkiem un LGBTQ+ kopienas pārstāvjiem. Tagad, kad atklātībā nonākusi pilna intervija, tajā, pēc viņu domām, saskatāmas gan rasisma, gan homofobijas pazīmes.

Pikē lieta tiks skatīta un, pēc šīs valsts likumiem, viņam var tikt piespriests naudas sods, kas maksimālajā gadījumā ir desmit miljoni Brazīlijas reālu jeb 1.85 miljoni eiro. Pikē būs 15 dienas laika, lai pārsūdzētu lēmumu. Pagaidām leģendārais F1 pilots no publiskiem komentāriem šajā sakarā atturas.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


, 2022-07-14 13:34, pirms 2 gadiem
Nēģeris nav aizskarošs vārds... White trash gan ir, un to tumšas ādas krāsas cilvēki nebaidās lietot.
, 2022-07-14 15:32, pirms 2 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Nēģeris nav aizskarošs vārds... White trash gan ir, un to tumšas ādas krāsas cilvēki nebaidās lietot.
Vislabāk būtu, ja gan baltādainie nelietotu N vārdu, gan tumšādainie atturētos baltādainos dēvēt par "white trash"... bet, kā mēs zinām, tas nekad nenotiks... ja baltādainie vismaz mēģina N vārdu nelietot, tad melnādainie baltādainos sauks par "white trash" vēl gadiem, un neviena anti-rasisma vai cilvēktiesību organizācija tam nepievērsīs uzmanību...
Slēpts komentārs: Davz
, 2022-07-15 11:26, pirms 2 gadiem
Nez man skolā mācija (tas bija pasen), ka Āfrikā dzīvo nēgeri. Ar melnu ādas krāsu tādad nēģeris. Nēģeris ir normāls vārds (vismaz bija agrāk), kas apzīmēja konkrētu rasi - negroīdo. Ta ko Pikē tur tagad nepareizu būtu pateicis? Šitie visi liberasti, "pedocefāli" jau galīgi prātu ar to savu politkorektumu ir izkūkojuši un pasaule iet ar vien lielākās auzās ar to politkorektumu...
Flavio Briatore. Foto: Motorsport.com

Briatore gatavojas atgriezties "Alpine" komandā

Francijas un Itālijas mediji vēsta, ka "Alpine" komandā gatavojas atgriezties Flavio Briatore, kurš savulaik bija tās vadītājs.
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

FIA prezidents rekomendē "Andretti" nopirkt kādu no esošajām F1 komandām

Komentējot "Andretti" nedienas saistībā ar centieniem iekļūt F1 čempionātā, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems devis padomu Maiklam Andreti iegādāties kādu no esošajām komandām.
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com
1

Marko: "Fetels atkal un atkal zvanīja, interesējoties par vietu "Red Bull" komandā"

Sebastians Fetels aktīvi interesējies par iespēju 2025. gada sezonā startēt "Red Bull" komandā, tomēr saņēmis atraidījumu, atklājis Helmuts Marko.