Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Kubica: "Ja nebūtu braucis šajā rallijā, tad sēdētu mājās un nožēlotu to"

Kubica: "Ja nebūtu braucis šajā rallijā, tad sēdētu mājās un nožēlotu to"
Roberts Kubica
Foto: www.rallybuzz.com

Pēc pagājušajā svētdienā piedzīvotās avārijas pirmo interviju sniedzis poļu F1 braucējs Roberts Kubica, kurš atzina, ka viņam F1 jāatgriežas jau šogad.

Kubica joprojām turpina ārstēties slimnīcā, kur ik pa laikam poļu sportistam tiek veiktas operācijas, lai pilnībā savestu kārtībā sportista veselību. Taču vakar Kubica jau sniedza pirmo interviju pēc svētdien Itālijas rallijā piedzīvotās avārijas.

"Gribu atgriezties trasē spēcīgāks nekā jebkad agrāk, jo pēc šādiem negadījumiem tu neesi tāds, kā iepriekš – tu kļūsti labāks," optimisma pilns laikrakstam Gazzetta dello Sport saka Roberts Kubica. "Šāds negadījums man notika 2007.gadā, kad piedzīvoju avāriju Kanādā. Ilgu laiku nebraucu, taču, kad atgriezos trasē, biju labāks nekā agrāk. Pilots nav tikai gāzes pedālis un stūre, viņš ir kas vairāk. Kopš 2007.gada esmu kļuvis spēcīgāks kā braucējs. Un, kad atgriezīsies mana fiziskā forma, arī šoreiz kļūšu spēcīgāks. Man F1 jāatgriežas jau šogad!"

"Ļoti labi atceros gadījumu, kad pirms septiņiem gadiem Polijā braucu kopā ar draugu, kad pēkšņi mūsu mašīnā ieskrēja viens dzēris autovadītājs. Mūsu mašīna arī toreiz ieskrēja barjerās. Pēc sitiena mašīna noliecās pāri klints malai… Toreiz arī cieta mana labā roka, taču toreiz pēc četrām dienām tā nejutās tik labi, kā tā jūtās šobrīd. Un tas mani nomierina," pagātnes notikumus atceras poļu braucējs.

"Šobrīd pirksti un roka strādā. Jūtu pirkstus, taču man ir paredzēta vēl viena operācija, pēc kuras zināšu ko vairāk… Gribu atvainoties par to, kas notika. Tam tā nebija jānotiek. Nezinu, kas īsti notika, jo no avārijas neko neatceros. Pamodos slimnīcā, kur menedžeris man visu izstāstīja. Ja nebūtu braucis šajā rallijā, tad sēdētu mājās un nožēlotu to. Beigās braucu, un tagad esmu uz gultas, taču ralliji man nav tikai kaisle. Tie vienlaicīgi ir smagi un grūti treniņi priekš F1. Ja godīgi, tad F1 braucu labāk tāpēc, ka pagājušajā gadā piedalījos vairākos rallijos. Sniegums F1 sastāv no vairākām detaļām. Viena no tām ir koncentrēšanās, kuru esmu uzlabojis tieši braucot rallijos," tā Kubica, kuram, nonākot slimnīcā, organismā bija palicis tikai litrs asiņu (pieaugušam cilvēkam ir jābūt 4 - 6 litri asiņu).

Izmantotie resursi:
www.autosport.com


, 2011-02-12 11:52, pirms 13 gadiem
labaak nozeelotu nekaa tagad guleetu....
, 2011-02-12 12:02, pirms 13 gadiem
Droši var teikt, ka Kubica ir dzimis laimes krekliņā.
, 2011-02-12 12:13, pirms 13 gadiem
Faaaaak, 1 LITRS ASIŅU!!!
Nolāpīts!
, 2011-02-12 12:16, pirms 13 gadiem
nu tam es neticu,ka litrs tikai palika,drusku taakaa uzpuusts..
, 2011-02-12 12:20, pirms 13 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Faaaaak, 1 LITRS ASIŅU!!!
Nolāpīts!
es par to litru arī tadā nelielā šokā esmu ;//
, 2011-02-12 12:28, pirms 13 gadiem
Ja būtu palicis tikai litrs asiņu, galvas smadzenes sen būtu neatgriezeniski bojātas. Tā kā ticamības moments šim faktam ir zudis.
, 2011-02-12 12:29, pirms 13 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Droši var teikt, ka Kubica ir dzimis laimes krekliņā.
var jau paskatīties uz to no otras puses: patstāvīgi nopietnas avārijas- es gan tā negribētu.
, 2011-02-12 12:56, pirms 13 gadiem
Bet reāli nezinu kā var noteikt cik daudz asiņu palicis taču ja paliek litrs tad izdzīvot var, un šim it kā varētu ticēt jo tas ir reāli!
, 2011-02-12 12:57, pirms 13 gadiem
"When he arrived here he had only one litre of blood," Morelli (Kubicas ģenerālmenedžeris) said. "'Call the boy's parents,' the doctors told me on Sunday afternoon....
, 2011-02-12 15:14, pirms 13 gadiem
Litrs? tiešām ?
, 2011-02-12 15:52, pirms 13 gadiem
da nedzen, tikai litrs asiņu?
, 2011-02-12 19:52, pirms 13 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: "When he arrived here he had only one litre of blood," Morelli (Kubicas ģenerālmenedžeris) said. "'Call the boy's parents,' the doctors told me on Sunday afternoon....
Neticu.

Viens onkulis (Morellli) teica. Droši vien uztraukumā pārklausījies - zuadējis 1L asiņu. Bet ko galvenais ārsts teica uzticamiem preses pārstāvjiem?
, 2011-02-13 09:17, pirms 13 gadiem
nu šitam džekam ir titāna olas,ja pēc tādām avārijām nevar sagaidīt kad sēdīsies pie ruļiem
Foto: f1.com
10

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.