Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Jankovskis

Vurcs tomēr atgriežas F-1

Vurcs tomēr atgriežas F-1
Vurcs ar savu bijušo komandas biedru
Niko Rosbergu
Foto: AFP

Austriešu braucējs Aleksanders Vurcs, kurš nesen paziņoja par savām F-1 pilota karjeras beigām, tomēr ir nolēmis atgriezties formulā 1, kur būs "Honda" komandas rezerves un testu pilots.

Jau informējām, ka pagājušā gada sākumā austriešu pilots paziņoja, ka viņš pametīšot F-1, jo neesot pietiekami liela motivācija, lai varētu startēt. Jau pēc mēneša pilots paziņoja, ka viņš sapņojot startēt Lemānas sacensībās, kur arī mēģināšot izmantot savas spējas. Piedāvājumu šim pilotam netrūka, taču tad vienu dienu tika paziņots, ka Vurcs varētu sevi izmēģināt citā ampluā - komentēt F1 sacensības.

Šonedēļ bijušais "Williams" komandas braucējs saņēma piedāvājumu no "Honda" komandas, un tagad būs šīs vienības rezerves un testu pilots. Atgādināsim, ka arī šogad šajā komandā brauks Džensons Batons un Rubens Baričello.

''Esam priecīgi, ka mums izdevās savā komandā iegūt tehnisku un pieredzes bagātu pilotu,'' saka komandas tehniskais direktors Ross Brauns. ''Iespēja strādāt ar vienu no gudrākajiem cilvēkiem F-1, ir ļoti patīkami,'' ar komplimentu atbild Vurcs.

Savu karjeru F-1 Vurcs uzsāka 1997. gadā "Benetton" komandā. Pēdējās divas sezonas viņš aizvadījis "Williams" vienībā, pirmajā no tām kā testpilots, bet šosezon jau atkal kā aktīvais braucējs. Kopumā Vurcs piedalījies 69 F-1 posmos, trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla un nopelnījis 45 ieskaites punktus.

Izmantotie resursi:
news.bbc.co.uk


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: f1.com
10

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.