Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Peress: "Nākamajā sezonā svarīgākais būs progresēt kopā ar mašīnu"

Peress: "Nākamajā sezonā svarīgākais būs progresēt kopā ar mašīnu"
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Lai tiktu pie jauna līguma ar "Red Bull" komandu, nākamgad ir jāprogresē kopā ar mašīnu, atzinis meksikāņu pilots Serhio Peress.

Šogad Peress sasniedza otro vietu čempionāta kopvērtējumā, kas ir braucēja augstākais sasniegums F1 karjerā, kā arī palīdzēja komandai uzvarēt Konstruktoru kausā. Pirmo četru posmu laikā viņam izdevās izcīnīt divas uzvaras, tomēr ātri vien kļuva skaidrs, ka par titulu sportists necīnīsies, jo, laikam ejot, sāka rādīt arvien vājāku sniegumu attiecībā pret komandas biedru Maksu Verstapenu.

Peresam ir līgums uz 2024. gadu, taču mēnešiem ilgi tika runāts, ka tas varētu tikt lauzts priekšlaicīgi. Komanda tomēr nekādus soļus šajā ziņā nav spērusi un dos savam pilotam iespēju sevi pierādīt vēl vienu sezonu. Peress apzinās - lai tiktu pie jauna kontrakta, būs jāspēj progresēt kopā ar mašīnas attīstību.

"Gribu panākt stabilitāti, uzbūvēt spēcīgus pamatus," viņš saka. "Tas, kā pietrūka šajā gadā, ir progress. Sezonu iesāku uz viļņa, biju vienā līmenī ar Maksu. Bet sezonas gaitā nebiju spējīgs attīstīties. Teiksim tā, dažbrīd pat tika piedzīvots regress. Tāpēc tā, iespējams, ir mana galvenā prioritāte - sezonai ritot, spēt progresēt."

Nav noslēpums, ka viena no lielākajām Peresa problēmām "Red Bull" sastāvā aizvadītajās sezonās bijusi nespēja pielāgot savu braukšanas stilu mašīnas attīstībai un izmaiņām. Tikmēr Verstapens ar šo uzdevumu tiek galā nevainojami. Līdz ar to piektdienu treniņus Peress nereti sāk iedzinējos un jāpaveic ļoti daudz, lai sacīkstē varētu nokļūt līdz cīņai par pjedestālu.

Par pagrieziena punktu var uzskatīt septīto posmu Spānijā, kad Peress pirmo reizi nespēja iekļūt trešajā kvalifikācijas kārtā. Sportists atzīst, ka Barselonas trasē viss sāka iet uz leju.

"Jutu, ka mašīna kļuvusi citāda, un man daudz vairāk nekā pirms tam bija jāpiedomā pie tā, kā es braucu," skaidro Peress. "Tas bija sezonas pagrieziena punkts. Gadu sākām ļoti spēcīgi, tādi bija pirmie pieci, seši posmi, bet pēc tam vairs nespēju progresēt kopā ar mašīnu. Un tā ir lieta, ko būtiski gribu uzlabot uz nākamo gadu. Šīs problēmas man daudz vairāk ļāvušas saprast, kā regulēt mašīnu, kādā virzienā iet, kad sākas problēmas. Tas viss mūs uz nākamo sezonu padarīs spēcīgākus."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.
Foto: Motorsport.com
1

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.