Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Albons: "Šī bija mana līdz šim labākā F1 sezona"

Albons: "Šī bija mana līdz šim labākā F1 sezona"
Alekss Albons. Foto: Motorsport.com

Alekss Albons šogad lielā mērā tikai saviem spēkiem nodrošināja "Williams" komandai iespēju ierindoties septītajā vietā Konstruktoru kausā. Taizemiešu pilots atzīst, ka šī viņam bija labākā sezona līdzšinējā F1 karjerā.

Pēc vairākām ne tik cerīgām sezonām, šogad "Williams" atkal piedzīvoja zināmu progresu. Albons punktus izcīnīja septiņās "Grand Prix" sacīkstēs, bet augstākos rezultātus sasniedza Monreālā un Moncā, kur finišēja septītais. Sezonas kopvērtējumā viņam 27 punkti 13. vieta. Komandas biedrs, debitants Logans Sardžents bija manāmi lēnāks, un guva tikai vienu punktu. Līdz ar to Albons uz saviem pleciem iznesa "Williams" komandu līdz septītajai vietai Konstruktoru kausā, aizmugurē paliekot "AlphaTauri", "Alfa Romeo" un "Haas" vienībām.

"Esmu ļoti lepns par savu sniegumu," neslēpj 27 gadus vecais Albons. "Neesmu tas augstprātīgākais cilvēks, bet tomēr gribu sevi uzslavēt. Ir sajūta, ka esmu aizvadījis ļoti labu sezonu. Vairums sacensību nebija vienkāršas, faktiski nepārtraukti bija jācīnās, jācīnās un jācīnās. Bet man tas patīk. Tā ir vide, kurā es uzplaukstu. Šī bija mana līdz šim labākā F1 sezona. Saikne, kas ir starp mani un komandu, patiešām palīdz. Šķiet, ka tieši tādēļ esam spējuši paveikt to, ko esam izdarījuši labi."

Albons atzīst, ka šī gada "Williams" modelim bija izteiktas īpašības sevi no labākās puses parādīt noteikta veida trasēs, kur nepieciešams mazs piespiedējspēka līmenis.

"Savādi, jo cilvēki uzskata, ka mūsu sniegums ir ļoti nestabils, bet personīgi es domāju, ka ka katru nedēļas nogali esam parādījuši ļoti stabilu veikumu," skaidro sportists. "Pati automašīna ir diezgan nekonsekventa. Un mēs labi zinām, ka tādās trasēs kā Monca vai Lasvegasa mums ies labi. Zinām, ka trasēs, kurās temperatūra ir zemāka, mums ies labi. Zinām arī, kuras trases mums neder. Tās ir vējainās un šaurās trases. Mūsu mašīnai ir savas nianses, un viens no lielākajiem uzdevumiem uz nākamo gadu ir apturēt šī auto vājās vietas. Bet šogad mūsu sniegums bija ļoti spēcīgs, un mēs izmantojām visas iespējas."

Iepriekš Albons nepilnas divas sezonas pavadīja "Red Bull" sastāvā, startējot kopā ar Maksu Verstapenu, pēc tam sezonu izlaida, bet 2022. gadā atgriezās F1 čempionātā jau "Williams" rindās.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


, 2023-12-08 20:15, pirms 5 mēnešiem
Nenoliedzami lieliska sezona. Iespējams nenovērtētākais pilots uz doto brīdi
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.
Foto: Motorsport.com
1

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.