Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Moslijs: "Ja komandas nevienosies, F1 čempionāts aizies bojā"

Moslijs: "Ja komandas nevienosies, F1 čempionāts aizies bojā"
Makss Moslijs
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais autosportists, komandas īpašnieks un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA)prezidents Makss Moslijs uzskata, ka Formula 1 ir tuvu sabrukumam un to mainīt var vienīgi visu komandu panākta vienošanās par izmaiņām tēriņu apjomos, turklāt jāvienojas būtu iespējami ātrāk.

Daudzi uzskata, ka FIA prezidents Žans Tods pārāk vieglprātīgi uztver F1 čempionāta problēmas un nav spējīgs ar tām efektīvi cīnīties. Tajā pašā laikā nav noslēpums, ka aptuveni puse no F1 komandām šobrīd ir finansiālās problēmās, kas jau pavisam drīz tās var novest līdz iznīcībai. Tajā pašā laikā komandas aizvien nespēj vienprātīgi vienoties par nepieciešamību samazināt izmaksas.

"Vienīgais veids kā ar to tikt galā ir likt visiem vienoties," intervijā "DPA News" stāsta Makss Moslijs, kurš FIA vadītāja amatu atstāja 2009. gadā. "Ir jāapsēdina vienuviet visas komandas un jāpasaka tām visām kopā: ir radusies milzīga problēma, jo dažiem no jums ir pietiekami daudz naudas, bet lielākajai daļai tās nepietiek, un, ja mēs turpināsim tādā virzienā, Formula 1 ies bojā, tādēļ aicinu jūs visus piekrist izmaiņām."

"Tomēr jāpiekrīt ir visiem," viņš turpina. "Un diemžēl to nevarēs izdarīt bez vienprātības. Es domāju, ka to paveikt ir iespējams, tomēr vispirms komandām ir jāliek saprast, ka šī problēma patiešām ir reāla."

Moslijs uzskata, ka pārāk daudz tiek tērēts tehnoloģiju attīstīšanai, kuras skatītājs TV ekrānos vai trases malā tiešā veidā pat neredz.

"Tehnoloģija, bez šaubām, ir apbrīnojama," saka Moslijs. "Tomēr svarīgs faktors ir tāds, ka publika to patiesībā neredz - no malas nav redzami apmēram 90 vai 95 procenti no tā, kas notiek. Komandas turklāt visu tur noslēpumā. Viss ir ļoti mainījies un domāju, ka aizgājis par tālu."

Lai gan Formula 1 vienmēr bijusi tehnoloģiju sacensība, viņaprāt tas nav godīgi, ka, piemēram, komandas ar lielāku budžetu rada jaudīgākus motorus. Ja tiktu ieviesti tēriņu griesti, visiem būtu līdzvērtīgas iespējas par konkrētu naudas apjomu uzražot iespējami labāku šasiju un motoru, uzskata Moslijs.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news


, 2015-04-08 18:42, pirms 9 gadiem
būs jāparmetas uz Indy, vēl jo vairāk tapēc ka šie taisās savu čempionātu palaist pa visu pasauli, vismaz kaut kur bija tāda informācija
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.