Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Plāno būtiski ierobežot F1 komandu darbu sacīkšu nedēļas nogalēs

Plāno būtiski ierobežot F1 komandu darbu sacīkšu nedēļas nogalēs
Foto: SportPesa Racing Point F1 Team

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nākusi klajā ar priekšlikumu veikt izmaiņas F1 sacīkšu nedēļas nogales formātā, kā arī ierobežot komandu darbu pie savām mašīnām jau sākot ar piektdienas rītu, kas varētu padarīt cīņas trasē neprognozējamākas.

FIA plāno panākt, ka no 2021. gada ceturtdienās vairs nenotiks oficiālās preses konferences, tā vietā visus pasākumus pārceļot uz piektdienu. Tādējādi "Grand Prix" nedēļas nogalēs piektdienas kļūs notikumiem bagātākas, vienas dienas ietvaros notiekot gan tehniskajām pārbaudēm no rīta un vēlāk preses konferencei, gan treniņbraucienu sesijām, kas risināsies pēcpusdienā.

Papildus tam, FIA grib aizliegt komandām iespēju strādāt pie savām sacīkšu mašīnām jau kopš piektdienas rīta, tiklīdz tiks izieta tehniskā kontrole. Gadījumā, ja mašīna avarēs, remontu varēs veikt, bojātās daļas nomainot ar tieši tādas pašas specifikācijas detaļām, kādas bija izmantotas pirms negadījuma.

Šobrīd plānotās izmaiņas izpelnījušās pretrunīgu reakciju, sevišķi fakts, ka būs liegts veikt izmaiņas mašīnām nedēļas nogales garumā. Toties tas notikumus varētu padarīt neprognozējamākus.

"Paskatoties uz pēdējiem 12 gadiem, viņi nemitīgi ir mainījuši noteikumus, ar mērķi samazināt izmaksas un uzlabot apdzīšanas iespējas, bet kopumā šie lēmumi nav bijuši labi," atzīst F1 čempions Lūiss Hamiltons. "Tagad varu ir pārņēmusi "Liberty", bet mums aizvien ir tās pašas problēmas. Cilvēki nav apmierināti ar redzēto un aizvien ir liela atšķirība starp vadošajām un mazākajām komandām. Līdzjutēji ir tie, kāpēc mēs varam darīt to, ko darām, bet viņi saka, ka čempionāts ir garlaicīgs, jo visu laiku dominē viena komanda. Cerams, viņi par to padomās līdz 2021. gadam."

Pats Hamiltons ieteiktu atgriezties pie V12 dzinējiem, kā arī mehāniskajām ātrumkārbām. Tāpat viņaprāt būtu jāatsakās no plašajām drošības joslām trasēs un stūrēšanas palīgierīcēm.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...


Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.