Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" cenšas pierunāt "Audi" ienākt F1, apgalvo Di Montedzemolo

"Red Bull" cenšas pierunāt "Audi" ienākt F1, apgalvo Di Montedzemolo
Luka di Montedzemolo
Foto: AFP/Scanpix

Ilggadējais "Ferrari" prezidents Luka di Montedzemolo atklāj, ka "Red Bull" komandas īpašniekam Dītriham Matešicam šobrīd prātā esot divi rīcības plāni, lai glābtos no vēl lielākas sakāves.

Nav noslēpums, ka miljardieris Matešics, kura komanda kopš triumfa 2013. gadā krietni regresējusi, piedraudējis pat ar aiziešanu no F1. No sev tuvu stāvošiem avotiem Di Montedzemolo uzzinājis, ka Matešics patiešām plāno pamest komandu, ja tai nebūs iespējas atgriezties cīņā par uzvarām, taču austrietim ir arī plāns pievielināt jaunu dzinēju ražotāju, kas motorus ražotu īpaši viņa komandas vajadzībām.

""Red Bull" komanda šobrīd draud izjukt," intervijā itāļu laikrakstam "La Repubblica" atklāj Di Montedzemolo. "Kāds draugs man pastāstīja, ka Matešics domā par komandas pārdošanu un tajā pašā laikā mēģina pierunāt "Audi" uz sadarbību."

Par iespējamo "Audi" ienākšanu F1 čempionātā tiek runāts jau ilgāku laiku, tomēr "Volkswagen Group", kam pieder šī automobiļu rūpnīca, izskanējušās spekulācijas allaž noliedz.

Līdzīgā veidā jau rīkojusies "McLaren" komanda, kas bija spiesta nomainīt dzinēju piegādātāju, jo "Mercedes" jau vairākus gadus startē ar savu komandu un tai velta visus resursus, kas samazināja "McLaren" iespējas nākotnē cīnīties par F1 tituliem. Tagad "McLaren" ekskluzīvi sadarbojas ar "Honda", taču sadarbības sākums izvērties grūts.

""McLaren" komanda atrodas krīzes stāvoklī," leģendārās komandas nespēju konkurēt šīs sezonas pirmajos posmos apraksta Di Montedzemolo, kurš pats kopš pērnā gada nogales ir valdes loceklis Itālijas aviokompānijā "Alitalia".

Izmantotie resursi:
F1Today.net Formula 1 news


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.