Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Kubicas stūrmanis: "Aizsargbarjera izdūrās cauri mašīnai, tāpēc sapratu, ka tas ir nopietni"

Kubicas stūrmanis: "Aizsargbarjera izdūrās cauri mašīnai, tāpēc sapratu, ka tas ir nopietni"
Roberta Kubicas automašīna pēc sadursmes
Foto: Scanpix Sweden

Vakar Itālijā notiekošajā rallijā smagu avāriju piedzīvoja poļu F1 braucējs Roberts Kubica. Lūk, ko par šo avāriju stāsta Kubicas stūrmanis Jakubs Gerbers.

Jau vairakkārt esam rakstījuši par smago avāriju Itālijas rallijā, pēc kuras Kubicam ārsti konstatēja lūzumus labajā rokā, kājā un plaukstā, taču visvairāk ārsti bija norūpējušies par poļu sportista roku, kura pēc negadījuma bija daļēji atdalījusies. Lūk, ko par minēto negadījumu stāsta Kubicas stūrmanis Gerbers, kurš minētajā avārijā necieta.

"Mēs zinājām, ka segums būs slidens, jo bija mitrs," iesāk Jakubs Gerbers. "Mēs tam bijām gatavi. Pēc slīdēšanas mašīna atsitās pret vienu aizsargbarjeru, bet pēc tam sekoja vēl viens sitiens pa nākošo aizsargbarjeru. Aizsargbarjera pilnībā izdūrās cauri mašīnai. Uzreiz pamanīju, ka tas ir nopietni. Tāpat arī Kubica ar seju trāpīja pa stūri, kā rezultātā viņam zem acs bija stiprs sasitums. Kubica noģība, kamēr es izlīdu caur logu, jo durvis bija iestrēgušas."

"Ātrā palīdzība ieradās nekavējoties, bet uzreiz pēc tam ieradās arī ugunsdzēsēji. Kamēr viņi no mašīnas izvilka Kubicu, tikmēr pagāja vairāk par pusstundu. Pirmajai ugunsdzēsēju mašīnai nebija dzirkles (ar ko griež dzelžus), tāpēc viņi gaidīja nākamo mašīnu. Pēc tam nekur tuvumā nevarēja nosēsties helikopters, tāpēc Kubica tika vairākas reizes pārvietots, kā rezultātā tika zaudēts daudz laika," turpina Gerbers.

Uz jautājumu, vai avārija bija pilota kļūda vai kāds mašīnas defekts, stūrmanis turpināja. "Sacīkstēs tu parasti centies braukt tik ātri, cik vien ātri ir iespējams. Kubica ir tāds braucējs, kurš ļoti stipri domā un vienmēr skatās soli uz priekšu. Viņš brauc precīzi, ātri un tīri. Viņš ir daudzpusīgs braucējs. Ja runājam par mašīnu drošību, tad jāsaka, ka automašīnu priekša ir ļoti vāja. Šī nav pirmā reize, kad notiek šāda tipa avārijas. Federācijām ir jādomā, kā vairāk pasargāt mašīnas karkasu."

Notikumus arī atceras pilots, kurš trasē devās pēc Kubicas. "Tas bija šausmīgs skats. Vairākas reizes saucu Kubicu vārdā, bet viņš neatbildēja. Stūrmanis man signalizēja, ka viņam viss ir kārtībā, tāpēc arī devos pie Kubicas. Jautāju Kubicam, kā viņš jūtās, bet viņš tobrīd jau daļēji bija bezsamaņā un nerunāja."

Skats no nākamās ekipāžas onboard kameras

Izmantotie resursi:
www.autosport.com


Slēpts komentārs: alisesanta
, 2011-02-07 22:43, pirms 13 gadiem
je*al kas pa celjiem, man bail sametaas pat skatoties kaa vinsh tur brauc pusmetru no bezdibenja malas.
Slēpts komentārs: zanjux
Slēpts komentārs: marxx2001
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-07 23:34, pirms 13 gadiem
Kas tas par draņki ar, kuru Kubica brauca? Jptv! Ar tādu mašīnu man pat pa pilsētu būtu bail pārvietoties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-07 23:58, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: kad boja gaja Čerepanovs tad ātrajiem nebija uzladets defiblators..


tagad kad ar Kubicu notiek nelaime ugunsdzēsējiem nav liidz fleksis..


kas notiek ar palidzibas sniedzējiem? viņiem kadreiz buus vissi nepieciešamais aprikojums liidz lai laicīgi glābtu cilvēka dzīvību?

Paldies Dievam kad ar Kubicu viss vel ir tik labi beidzies..
labāk paskaiti cik reizes glābēji ir izglābuši dzīvības! un vienmēr viss nevar būt.
, 2011-02-08 00:06, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Kas tas par draņki ar, kuru Kubica brauca? Jptv! Ar tādu mašīnu man pat pa pilsētu būtu bail pārvietoties.
Škoda Fabia S2000 .. normāls drapaks.. vienkārši neveiksmīga apstākļu sakritiba.
, 2011-02-08 00:09, pirms 13 gadiem
es tikai nesaprotu vienu,kur ir ta siena par kuru nepartraukti sakuma kladzinaja visur,kura it ka ietriekusies vini...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-08 00:21, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: kas tā pa atbildi tādu?? "vienmēr viss nevar būt"


viņiem VIENMĒR vissam ir jaabūt liidz!! ne jau pa velti viņi ir GLĀBĒJI!! un ja Tu brauc kādu GLĀBT un ja tas ir Tavas darbs tad Tev ir jābūt visam aprikojumam liidz pedejam!!!
tu doma,ja tas notiktu pie mums,tas pazarnieku brigades butu baigi labais aprikojums,es piemeram saubos un paskatoties,kadi tur tie kalnu celi,tak nereali visas malas salikt tas glabeju brigades
, 2011-02-08 02:56, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: kas tā pa atbildi tādu?? "vienmēr viss nevar būt"


viņiem VIENMĒR vissam ir jaabūt liidz!! ne jau pa velti viņi ir GLĀBĒJI!! un ja Tu brauc kādu GLĀBT un ja tas ir Tavas darbs tad Tev ir jābūt visam aprikojumam liidz pedejam!!!
O jā varbūt tur vēl kartai mašīnai klāt ir pārvietojamā slimnīca ar labāko speciālistu katrā no 100 medicīnas nozarēm?

Ir reglament pēc kura tiek nodrošināta drošība, tāpat mašīnām ir notiekti drošības noteikumu lai līdz minimumam samazinātu šādus negadijumus!

Ja vēlies lai dzīvē vispār nekas nenotiekas sēdi titāna bunkurā 50m dziļumā!
, 2011-02-08 09:50, pirms 13 gadiem
Kubica turies,mees kopaa ar tevi.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.
Foto: Motorsport.com
1

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.