Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Izcilais F1 dizaineris Ņūvijs būvēs jahtu 2017. gada Amerikas kausam

Izcilais F1 dizaineris Ņūvijs būvēs jahtu 2017. gada Amerikas kausam
Adrians Ņūvijs
Foto: LaPresse/Scanpix

Pazīstamais F1 inženieris Adrians Ņūvijs, kura radītās mašīnas atnesa Sebastjanam Fetelam viņa četrus pasaules čempiona titulus, kopā ar "Red Bull" un Olimpisko čempionu Benu Einsliju nodosies sacīkšu jahtu konstruēšanai.

Ņūvijs ir ieguvis atbalstu no saviem līdzšinējiem darba devējiem "Red Bull", noslēdzis līgumu līdz 2017. gadam un izveidojot atsevišķu nodaļu "Red Bull Advanced Technology" (RBAT). Šobrīd noslēgts sadarbības līgums arī ar "Ben Ainslie Racing" (BAR), ko vada britu burāšanas čempions Einslijs.

Ņūvijs jau iepriekš nav slēpis vēlēšanos būvēt jahtas prestižajām jahtu burāšanas sacensībām Amerikas kauss, kas norisinās ik pēc vairākiem gadiem. Lai gan paralēli viņš pildīs pienākumus "Red Bull" F1 komandā, viņa galvenā nodošanās būs jahtu būve kopā ar Einsliju.

Nākamais Amerikas kauss, kas notiks jau 35. reizi, norisināsies Bermudu salās 2017. gadā. Ņūvijs plāno izgatavot jahtu, ar ko Einslijs varētu uzvarēt.

"Viņš ir patīkams cilvēks un panākumiem bagātākais dizaineris Formula 1 vēsturē," par Ņūviju izsakās Einslijs. "Viņš vēlas piedalīties Amerikas kausā un tās mums ir lieliskas ziņas. Te viss ir saistīts ar aerodinamiku un hidrauliku, tāpēc jau esam sākuši pārrunas ar Formula 1 komandām par iespējamo sadarbību."

Pagājušajā Amerikas kausā, kas notika 2013. gadā Sanfrancisko, Einslijs, burādams ASV komandas sastāvā un būdams iedzinējos ar 1-8, panāca 9-8 uzvaru pār Jaunzēlandes komandu.

2017. gadā Einslijs vēlas pārstāvēt Lielbritāniju un uzvarēt atkal. Finansējumu projekta realizācijai ir atvēlējusi arī Lielbritānijas valdība.

Izmantotie resursi:
James Allen on F1 – The official James Allen...
americascup.com


, 2014-12-05 11:38, pirms 9 gadiem
Jahtas ar zemu piespiedējspēku, vot tas tik bus izaicinajums Ņūvijam
, 2014-12-05 13:57, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: Jahtas ar zemu piespiedējspēku, vot tas tik bus izaicinajums Ņūvijam
Nevis ar zemu piespiedējspēku, bet gan spēj efektīvi izmantot jebkāda veida vēja plūsmu, lai tā jahta maksimāli ātri močītu pa ūdeni.
Jahtas ir ar milzīgu potenciālu, jo šobrīd viss tika darīts, lai samazinātu svaru. Laivas korpuss ir bez attīstītas airodinamikas un hidrodinamikas, tas pats ir ar mastu, un citiem elementiem.
Vienreiz masu mēģināja tūnēt, diemžēl tas vairākas reizes salūza (ja pareizi atceros, tad bmw oracle)
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.