Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Talantīgais debitants Noriss nomainīs Vandūrnu "McLaren" komandā

Talantīgais debitants Noriss nomainīs Vandūrnu "McLaren" komandā
Lendo Noriss
Foto: Autosport.com

"McLaren" vienība paziņojusi, ka tās sastāvu pēc šīs sezonas atstās ne vien Fernando Alonso, bet arī Stofels Vandūrns, kamēr vietā jau nolīgts pašu vadītās attīstības programmas pilots Lendo Noriss. Britam tā būs debija "Formulā 1".

"McLaren" šodien sniedza oficiālu paziņojumu par Vandūrna aiziešanu no komandas un Norisa pievienošanos pamatsastāvam, līdz ar to viņš kļūs par pārinieku Karlosam Sainsam, kurš līgumu ar šo vienību parakstīja pirms kāda laika.

Noriss kopš 2017. gada ir "McLaren" jauno pilotu attīstības programmā. Iepriekš viņš uzvarējis vairākos jauno braucēju čempionātos - 2015. gadā ieguva pirmo vietu "MSA Formula" seriālā, 2016. gadā izcēlās ar trim tituliem "Eurocup Formula Renault 2.0", "Formula Renault 2.0 NEC" un "Toyota Racing Series", bet pērn uzvarēja Eiropas F3 čempionātā, kā arī ieguva otro vietu prestižajā Makao "Grand Prix".

"Gribu pateikties komandai par šo vienreizējo iespēju un uzticēšanos man," saka Noriss. "Esmu ļoti pateicīgs par ieguldījumu, ko "McLaren" ir sniegusi manā līdzšinējā karjerā, ļaujot gūt pieredzi arī "Formulā 1" gan testos, gan piektdienu treniņbraucienos."

Šogad Noriss aizvada debijas sezonu F2 čempionātā, kur divus posmus pirms sezonas beigām ir vicelīderis, ar cerībām cīnīties par titulu. Tāpat viņš arī vairākos posmos piedalījies F1 treniņbraucienus sesijās.


Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.