Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Volfs: "Šūmaheram ir liela loma "Mercedes" panākumos"

Volfs: "Šūmaheram ir liela loma "Mercedes" panākumos"
Mihaels Šūmahers "Mercedes" laikos. Foto: Daimler

"Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs atzinis, ka komandas līdzšinējie panākumi nebūtu iespējami bez Mihaela Šūmahera, kurš bija viens to tiem, kas centās pierunāt F1 projektā investēt vairāk naudas.

Šūmahers jau bija noslēdzis karjeru kā septiņkārtējs F1 čempions, bet atgriezās sacīkstēs "Mercedes" sastāvā, kad 2010. gadā uz tā brīža čempionvienības "Brawn GP" bāzes tika izveidota Vācijas autoražotāja rūpnīcas komanda. Viņš turpināja startēt līdz 2012. gada beigām, nevienu uzvaru neizcīnīja, bet jau 2014. gadā komanda izrādījās neuzvarama un nav uzveikta līdz pat šim brīdim. Tāpat lielu lomu, pēc Volfa domām, spēlējis Norberts Haugs, toreizējais sacīkšu nodaļas vadītājs.

"Mihaelam ir liela loma "Mercedes" panākumos," intervijā "Motorsport-Total" teica Toto Volfs. "Mūsu panākumu stāsts neeksistētu, ja pirms tam nebūtu pastāvējusi "Brawn GP" komanda, ja nebūtu Norberta vīzijas par komandu un ja mums nebūtu tāda pazīstama pilota kā Mihaels. Komandas vadības redzējums mainījās 2012. gada beigās un 2013. gada sākumā."

"Mercedes" uzrunāja Volfu 2012. gadā, kad viņš bija "Williams" vienības līdzīpašnieks, prasot viņam padomu, kas būtu jādara, lai komanda kļūtu spējīga uzvarēt, un austrietis sniedzis savu novērtējumu.

"Kā cilvēkam no malas, man tika vaicāts, lai novērtēju, vai vadīšanas lietas un resursi atbilst tam, lai komanda varētu uzvarēt pasaules čempionātā," atklāj Volfs. "Tobrīd bija starpība starp to, kādas ir komandas gaidas un to, kas realitātē ir iespējams. 2013. gadā tika palielināts komandas budžets. Es teicu, ka mēs varam tādā veidā turpināt, bet tad realitātē būtu iespējams izcīnīt trešo līdz sesto vietu. Un bija variants spert soli tālāk par "Red Bull", un es teicu, ka, ņemot vērā noteikumu izmaiņas, būtu iespējams cīnīties par pasaules čempionu tituliem."

Volfs pievienojās komandai, aizvedot to līdz tagadējiem panākumiem, bet atzīst, ka ļoti lielu lomu spēlējis arī toreizējais "Daimler" priekšsēdētājs Dīters Ceče.

"Lēmumu pieņēma Dīters un viņa kolēģi valdē," saka Volfs. "Viņi lika uz visu. Mēs atmaksājām par šo uzticēšanos ne tikai ar panākumiem trasē, bet arī finansiālajiem ieguvumiem, kas nāca tam līdzi. Izdevumu, peļņas un snieguma attiecība šobrīd mums ir ļoti laba."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...


Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.