Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Latvijas drifta sēriju ceturtais posms noslēdzies

Latvijas drifta sēriju ceturtais posms noslēdzies
Foto: Andrejs Leškovičs

Draudzīgā gaisotnē tika aizvadīts Latvijas drifta sēriju (LDS) ceturtais posms Biķernieku kartodromā. Uz starta stājās daudzas līdz šim neredzētas automašīnas un kopā sacensībās piedalījās 32 dalībnieki.

Šis bija pārsteigumu pilns posms, kas ieviesa jaunas korekcijas arī kopvērtējuma punktu tabulā. Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena šoreiz kāpa Ervins Žuks, uz otrā - Raivo Mužiks un trešā - Andris Rancāns, kas cīņā par trešo vietu pieveica Ervīnu Agafonovu.

LDS kopvērtējuma līderis ar diezgan ievērojamu pārsvaru ir Ervins Žuks (101 punkts), viņam seko Jānis Lamberts (74 punkti) un šobrīd trešais - Raivo Mužiks (68 punkti). Par pirmo vietu LDS tiek piešķirti 32 punkti, par otro 28, trešo - 24. Tas nozīmē, ka Jānim un Raivo vajadzēs krietni pasvīst, lai atlikušajos trijos posmos iedzītu šo punktu deficītu.

Gatis Bisenieks, kas šoreiz startēja ar savu jauno drifta auto "Nissan S13" kopvērtējumā nokrities uz 4. pozīciju par diviem punktiem atpaliekot no Raivo Mužika un turpat uz pēdām min arī Kaspars Martinsons ar 53 punktiem.

Nākamais posms - 333 trasē jau 3. augustā.

Informāciju sagatavoja:
Sacensību rīkotāji


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.