Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Divkārtējais Latvijas autokrosa čempions Baumanis debitēs rallijkrosā

Divkārtējais Latvijas autokrosa čempions Baumanis debitēs rallijkrosā
Jāņa Baumaņa jaunās automašīnas dizains

Sestdien Igaunijā, Elvas trasē, notiks Igaunijas rallijkrosa čempionāta treniņu diena, kurā piedalīsies arī Latvijas rallijkrosa debitants Jānis Baumanis. Ar pērnā gada Reiņa Nitiša Eiropas čempionātā izmantoto Peugeot 206 Baumanis aizvadīs savu pirmo rallijkrosu. Dienu vēlāk Jānim starts Smiltenē savā „kroņa” klasē B600 bagijos.

Elvā pieteikumu saraktā Super 1600 klasē ir tikai trīs dalībnieki (kopumā trijās klasēs tikai astoņi sportisti plus viens Junior 1600 braucējs). Toties iespēja samērot spēkus Baumanim lieliska, jo trasē ar ilgi būvēto Škoda Fabia plāno doties spēcīgais Janno Ligurs.

Baumanim rallijkrosa trases nav svešas un asfalts nebiedē, jo savulaik daudz startēts kroskartu sacensībās, tajā skaitā NEZ čempionātā, kur 2008. gadā sasniegta Ziemeļeiropas čempionāta trešā vieta CK 250 klasē.

Savos 20 gados Jānis Baumanis ir divkārtējais (2011. un 2012. gadā) Latvijas autokrosa čempions B600 klasē, tāpēc šogad sportists nolēmis spert soli uz priekšu un startēt rallijkrosa čempionātā. Sportista mērķos šogad ir starti NEZ rallijkrosā, starti Igaunijas čempionātā, kā arī, iespējams, kādā Eiropas čempionāta posmā.


, 2013-04-27 21:34, pirms 11 gadiem
Igauņiem tas rallijkross nīkuļo? Pat latvieši savāktu kuplāku dalībnieku skaitu, ja tāds čempis notiktu mūszemē.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.