Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Latvijā pirmo reizi notiks publisks automašīnu iznīcināšanas šovs

Latvijā pirmo reizi notiks publisks automašīnu iznīcināšanas šovs
Foto: Renārs Sproģis, kolāža: Carinafoto&Scorpfoto

Latvijas dragreisa čempionāta 1. posma ietvaros, kas notiks 5. maijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, notiks vēl nebijis auto iznīcināšanas šovs – „Latmetal Destroy Dragrace Show”, kura ietvaros pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties kopējā automašīnu iznīcināšanas pasākumā.

5. maijā ikvienam „Bridgestone Adrenalin Dragrace Championship” 1. posma apmeklētājam par simbolisku samaksu divu latu apmērā būs piespēja pielikt savu roku trīs automašīnu iznīcināšanā – tās būs iespēja dauzīt ar nūjām un citiem priekšmetiem.

Sacīkšu noslēgumā šīs automašīnas dosies dragreisa trasē, lai savā starpā sacenstos dragreisā un piedalītos riepu kūpināšanas šovā.

''Kādam varbūt šis pasākums noderēs dusmu terapijai, kādam citam tā būs iespēja realizēt bieži asa sižeta filmās redzētās ainas. Ar šo šovu gribam piedāvāt skatītājiem kaut ko iepriekš nebijušu un aizraujošu, turklāt pēcāk katrs varēs just līdzi savam favorītam arī trasē,” komentē dragreisa galvenā organizatore Jolanta Jermacāne.

''Automašīnas uz Biķerniekiem tiks nogādātas pa tiešo no lūžņu laukuma, kur tās tikušas nodotas utilizācijai, taču visas trīs automašīnas ir ejošas un darba kārtībā. Mēs tās tikai nedaudz aizņemsimies, lai pēc sacīkstēm tās nonāktu atpakaļ un tiktu pārstrādātas, kā tas paredzēts,” stāsta viens no idejas autoriem, SIA „Latmetal” pārstāvis Renārs Sproģis.

Skatītājiem būs ne tikai iespēja dauzīt automašīnas, bet arī nofotografēties pie tām kopā ar skaistām meitenēm, kuras uzraudzīs automašīnu iznīcinātājus. Pirmie automašīnu iznīcinātāji tiks pie dāvanām no pasākuma galvenā sponsora – „Bridgestone”.

''Ja skatītāju atsaucība šim šovam būs liela, tad arī turpmākajos posmos piedāvāsim šādus šovus, turklāt papildināsim tos ar jauniem iznīcināšanas elementiem,” sola Renārs Sproģis.

Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms notiks jau 5. maijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Biļetes uz pirmo posmu var iegādāties Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU... un „Statoil” degvielas uzpildes stacijās. Vienas biļetes cena pieaugušajiem ir 7 lati. Iespējams iegādāties arī VIP biļeti, kuras cena ir 15 lati un tā nodrošinās piekļuvi arī dalībnieku parkam.

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Jermacāne


, 2013-04-26 19:07, pirms 11 gadiem
Nu pirmo reizi jau gan nav! Kā tad ir ar Mehu dienu auto izdzīvošanas šovu'?
, 2013-04-26 19:30, pirms 11 gadiem
Mūsas trasē 1999 gadā bija izdzīvošanas šovs.Man vēl plakāts garāžā pie sienas....
, 2013-04-26 20:59, pirms 11 gadiem
Varbūt Biķerniekos pirmo reizi, bet ne Latvijā! Katru gadu MEHU dienās notiek izdzīvošanas šovs!
, 2013-04-26 22:24, pirms 11 gadiem
Biķerniekos šādas izdarības jau ir notikušas. Šķiet, ka vēl streetrace laikos. Cerams, ka rīkotājiem pietiks prāta nerīkot šo "šovu" uz trases seguma.
Foto: Agnis Melderis.
6

"Igauņu ekspresis" Leoks 9. reizi izcīna uzvaru Vaidavas kausā

11. un 12. maijā Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē norisinājās 51. Vaidavas kausa izcīņa un MAGMUM Latvijas čempionāta motokrosā 2. posms, kur sacentās gan pašmāju, gan ārvalstu ātrākie motokrosa braucēji. Prestižajā MX1 klasē triumfēja Igaunijas pārstāvis Tanels Leoks (Tanel Leok), saukts arī par “igauņu ekspresi”. Tanels savā karjerā Vaidavas kausu izcīnīja jau 9. reizi, viņš ir arī sportists, kurš Apes mototrasē ir uzvarējis visvairāk reižu visā kausa izcīņas vēsturē.
Valters Zviedris. Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Zviedris "Porsche Carrera Cup Benelux" čempionātā debitē ar ceturto vietu braucienā

LETA. Pagājušā gada Ziemeļeiropas "Porsche" čempions Valters Zviedris nedēļas nogalē Beļģijā "Porsche Carrera Cup Benelux" čempionātā debitēja ar ceturto vietu pirmajā braucienā, bet kopvērtējumā sacensības noslēdza devītajā pozīcijā, vēsta Latvijas Automobiļu federācija (LAF).
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.