Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

MX1 un MX2 Ķegumā jau rīt

MX1 un MX2 Ķegumā jau rīt
Matīss Karro
Foto: matisskarro.com

Nav daudz laika atlicis, līdz Latvijā no š.g. 26. līdz 28. jūnijam norisināsies patiesu motokrosa cienītāju visvairāk gaidītais notikums – 2009. gada Pasaules čempionāta motokrosā 10. posms MX1 un MX2 klasēs, kurā mēs klātienē varēsim redzēt vadošos sportistus no visām motokrosa lielvalstīm.

Organizēt Latvijas MX1 Grand Prix ir uzticēts Baltijas Kausa Fondam (BKF), kurš tam ir mērķtiecīgi strādājis, daudzu gadu garumā Latvijā rīkojot dažāda mēroga sacensības.

MX1 Grand Prix līmeņa sacensības Baltijā norisināsies pirmoreiz, un priecē fakts, ka tas notiks tieši Latvijā mums jau iecienītajā motocentrā „Zelta Zirgs” Ķegumā.

Vēl viena patīkama lieta ir tā, ka šogad Latvijas sportisti MX1 un MX2 Pasaules čempionātos piedalās lielā pulkā, un būs arī MX1 Latvijas Grand Prix dalībnieku sarakstā. Mūsu valsti šajās prestižajās sacensībās pārstāvēs 9 sportisti: Lauris Freibergs, Ivo Šteinbergs, Filips Kempelis, Dāvis Līvs, Mārtiņš Aleksandrovičs - MX1 klase, un Matīss Karro, Augusts Justs, Dāvis Ivanovs, Toms Macuks - MX2 klase.

A. Justs, I. Šteinbergs un F. Kempelis pārstāv Latvijas komandu „Latvija Honda Elkšņi”, kura ir tapusi, pateicoties Jāņa Kempeļa fanātismam. Bet pagājušā gada Pasaules čempions MX2 Juniori klasē M. Karro pārstāv Lielbritānijas komandu „MRVD Suzuki”.

Šogad pagaidām Pasaules čempionātā vislabāk veicies Matīsam MX2 klasē. Ir vietā atzīmēt, ka vislabāko rezultātu „MRVD Suzuki” braucējs uzrādīja smilšainajā Valkensvārdas trasē Nīderlandē. Ņemot vērā to, ka līdzīgs trases segums kā Valkensvārdā ir arī Ķegumā, motocentrā Zelta Zirgs Matīss cer uzrādīt visaugstākos rezultātus. Cerams, ka Latvijas sportists būs paguvis atgūties no gūtajām traumām Pasaules čempionāta posmos Portugālē un Spānijā.

Motokrosa komandas „Rodeo” braucēji Toms Macuks un Dāvis Ivanovs PČ MX2 klasē piedalīsies pirmo reizi, un izcīnīja šīs tiesības piedalīties šajās sacensībās, pateicoties tam, ka LČ pēc diviem posmiem bija guvuši visvairāk punktus, aiz kopvērtējuma līdera Augusta Justa.

Vēl ir vērts atzīmēt, ka MX1 klases braucējs Ivo Šteinbergs savu Pasaules Junioru čempiona titulu ir ieguvis tieši Ķegumā, kad BKF šeit 2004. gadā rīkoja pirmo oficiālo Pasaules Junioru čempionātu. Cerēsim, ka mājas sienas arī šoreiz palīdzēs „Latvija Honda Elkšņi” komandas pārstāvim gūt punktus Pasaules čempionāta ieskaitē.

Paralēli Pasaules čempionātam MX1 un MX2 klasēs Ķegumā norisināsies arī Pasaules kauss Veterāniem, kurā arī aktīvi piedalās pārstāvji no Latvijas.

Uz MX1 Latvijas GP ir gaidāmi daudzi tūkstoši skatītāji, jo interese par šo sporta forumu ir ļoti liela gan no Latvijas iedzīvotāju puses, gan arī no citu valstu līdzjutējiem. Vislielākais ārzemnieku desants tiek gaidīts no mūsu kaimiņvalsts Igaunijas, jo tās vadošie sportisti Tanel Leok, Aigar Leok un Gert Krestinov Pasaules čempionātā uzrāda labus rezultātus. Viņi visi pārstāv vadošās pasaules motokrosa komandas.

Tāpat šajās dienās Latvijas iedzīvotāji Ķeguma apkaimē varēs novērot lielu motokrosa fanu pieplūdumu arī no citām Eiropas valstīm, jo ir pierasts, ka fani ar saviem busiņiem ceļo līdzi saviem elkiem pa visu pasauli. Domājams, ka Latvija nebūs izņēmums un tradīcijas netiks lauztas.

Lai sarīkotu GP līmeņa sacensības, organizatoriem bija jāveic nopietns darbs trases infrastruktūras pārveidē – gan sportistu nometnes izveidā, gan arī veidojot skatītāju kempingu un auto stāvlaukumus. Skatītājiem ir izbūvēta kempingu bāze, kurā vietas pietiks visiem, neskatoties ar cik lielu busiņu fani būs ieradušies. Samaksa no faniem tiks ņemta par vietu, nevis cilvēku skaitu transportlīdzeklī. Protams, kempingu bāze tiks nodrošināta ar sanitārās higiēnas servisu. Vietas maksā jau tiks iekļauta ekoloģisko tualešu izmantošana. Bet papildus visi viesi, kas negribēs mazgāties vietējā strautā, par atsevišķu samaksu varēs izmantot dušu un tualešu konteinerus ar visām ērtībām.

Būtiskas izmaiņas veiktas arī pašā motokrosa trasē. Starta zona ir pārcelta uz mums ierasto bijušo mehāniķu zonu, saistībā ar ko citā vietā ir pārcelta arī Pit Lane zona. Vēl tiks veikti arī nopietni pašas trases konfigurācijas pārbūves darbi, lai sacensības noritētu atbilstoši Pasaules čempionāta standartiem. Daļu no šiem darbiem pēc sacensību galvenā organizētāja Youthstream (YS) atsūtītajām norādēm jau veiks BKF, bet atlikušās korekcijas pēdējās nedēļas laikā pabeigs YS pārstāvji.

Īpaši ir padomāts par izklaides iespējām brīvajos brīžos, kad nenotiks motokrosa sacensības, bet tās programmu pagaidām organizatori tur noslēpumā. Dažas lietas tomēr man izdevās noskaidrot:
- visiem pasākuma viesiem būs pieejama fanu - alus telts, kas sāks darboties jau piektdien no plkst. 12.00 un būs pieejama visu nedēļas nogali cauru diennakti;
- katru vakaru čempionāta viesus priecēs dīdžeji ar savām programmām.
- katru vakaru faniem būs iespēja dziedāt karaoki un piedalīties visādos interesantos erudīcijas konkursos, pasākuma noslēgumā mēs pasniegsim balvu labākajam karaoke izpildītājam un būs vēl visādas citas interesantas pārsteiguma balvas, ko ir sarūpējuši mūsu atbalstītāji un vadošās MX komandas. Karaoki būs iespējams dziedāt daudzās Eiropas un, protams, Baltiešu valodās.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas GP un biļešu cenām Jūs varat uzzināt čempionāta mājas lapā mx1latvia.lv

Visiem, kuri ir nolēmuši doties uz Ķegumu 27. un 28. jūnijā, iesakām ņemt sev līdzi labu garastāvokli un iekrāt nepieciešamos spēkus, lai varētu atbalstīt mūsējos. Biļetes MX1 Latvijas GP apmeklējumam var jau savlaicīgi iegādāties bilesuserviss.lv (lai nestāvētu rindā pie ieejas mototrasē) vai arī nopirkt pasākuma norises vietā.

Lielām fanu grupām un organizācijām ir iespējams iegādāties biļetes ar atlaidēm līdz 22. jūnijam. Pieteikums sūtot uz bkf_agnis@inbox.lv


, 2009-06-25 10:16, pirms 15 gadiem
O, veterāniem arī mači? Tad lai Viesturs Gaušis, Normunds Dūčis un Uldis Odiņš velk ārā savus 80-to gadu beigās un 90-to gadu sākumā ķīlētos KTM un uz priekšu! Igauņiem arī turpinās dzimtu tradīcijas - Leoki, Krestinovs.
, 2009-06-25 10:26, pirms 15 gadiem
Organizatori biki saspiedušies, biļetes vienas no dārgākajām visā sezonā. Pagājušo svētdien Vācijā uz abām dienām maksāja 33 eiro, Ķegumā 30 lati + auto stāvlaukums + ieeja dalībnieku parkā + kempings. Laikam BKF par krīzi valstī neko nav dzirdējuši, bet gan jau svētdien uzzinās, saskaitot pārdoto biļešu daudzumu.
, 2009-06-25 11:17, pirms 15 gadiem
jbk rakstīja: Organizatori biki saspiedušies, biļetes vienas no dārgākajām visā sezonā. Pagājušo svētdien Vācijā uz abām dienām maksāja 33 eiro, Ķegumā 30 lati + auto stāvlaukums + ieeja dalībnieku parkā + kempings. Laikam BKF par krīzi valstī neko nav dzirdējuši, bet gan jau svētdien uzzinās, saskaitot pārdoto biļešu daudzumu.
Beidz čīkstēt, nav spiesta lieta apmeklēt šo pasākumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-25 11:32, pirms 15 gadiem
spiesta lieta protams nav, bet nu piem lai aizbrauktu divataa tikai ap 55ls par bileteem vajag, plus alus utt, mazliet par daargu ja saliidzina piem ar autokrosu bauskaa 3x leetaak. mazliet saspiedushi praatus
, 2009-06-25 11:38, pirms 15 gadiem
kaspirs rakstīja: O, veterāniem arī mači? Tad lai Viesturs Gaušis, Normunds Dūčis un Uldis Odiņš velk ārā savus 80-to gadu beigās un 90-to gadu sākumā ķīlētos KTM un uz priekšu! Igauņiem arī turpinās dzimtu tradīcijas - Leoki, Krestinovs.
nebūtu tik tups, tad zinātu, ka viens no vecajiem tomēr aktīvi piedalās veterānu mačos un ne pirmo gadu vien - Mironovs.
, 2009-06-25 11:55, pirms 15 gadiem
kāpēc mx1 no malas mēs varam pieteikt 3 sportistus līvs,freibergs,aleksandrovichs, bet mx 2 tikai divus - macuks,ivanovs?
, 2009-06-25 12:13, pirms 15 gadiem
xfiles rakstīja: spiesta lieta protams nav, bet nu piem lai aizbrauktu divataa tikai ap 55ls par bileteem vajag, plus alus utt, mazliet par daargu ja saliidzina piem ar autokrosu bauskaa 3x leetaak. mazliet saspiedushi praatus
Nu gan salīdzināji MX1 ar autokrosu. Un par šito pasākumu viss bija zināms jau 2007. gadā, varēji sākt krāt.
, 2009-06-25 12:20, pirms 15 gadiem
Billy rakstīja: Visi uz kartigam gonkam!
Trases parbuve iegulditi 3 limoni! Par piecuku vari paskatities uz vietejim open braucejiem nevis uz top veciem pasaule!
Ja nemaldos, tad Bulgārijas posmā šosezon biļete maksāja kā reizi piečuku, turklāt eiro. Nedomāju, ka viņiem visa ekonomiskā situācija būtu sliktāka kā Latvijā. Bet mums jau kā parasti jebkurā jomā - ceram uz grābienu pēc pilnas programmas.
, 2009-06-25 12:32, pirms 15 gadiem
jbk rakstīja: Organizatori biki saspiedušies, biļetes vienas no dārgākajām visā sezonā. Pagājušo svētdien Vācijā uz abām dienām maksāja 33 eiro, Ķegumā 30 lati + auto stāvlaukums + ieeja dalībnieku parkā + kempings. Laikam BKF par krīzi valstī neko nav dzirdējuši, bet gan jau svētdien uzzinās, saskaitot pārdoto biļešu daudzumu.
Aizej uz muzeju,tiksi iekšā par 80 kapeikām! Ja kas,tad Vācijā bija atsevišķi jāmaksā pat par ieju alus teltī...nezini,nemuldi!!
, 2009-06-25 13:02, pirms 15 gadiem
Ja pie šādām cenām būs 20 000 apmeklētāju, rīkotāji būs tikuši cauri pa nullēm. Ja nu vairāk - var cerēt uz peļņu...
, 2009-06-25 13:08, pirms 15 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Ja pie šādām cenām būs 20 000 apmeklētāju, rīkotāji būs tikuši cauri pa nullēm. Ja nu vairāk - var cerēt uz peļņu...
It kā būšot apmēram 10 000 tikai no Igaunijas vien.
, 2009-06-25 13:15, pirms 15 gadiem
supermens112 rakstīja: It kā būšot apmēram 10 000 tikai no Igaunijas vien.
Labi jau būtu, laiku sola labu. Tā jau dārgā valdība iegrieza ar savu darba dienas pārcelšanu...
, 2009-06-26 01:30, pirms 15 gadiem
Būšu un ar plakātu par Matīsu
, 2009-06-26 14:22, pirms 15 gadiem
Par ieeju alus teltī - nav problēmas. Piektdien visu dienu un nakti līdz 4.00 rītā, kā arī sestdienas vakarā no 18.30 ieeja alus teltī ir bez maksas, jo šajā laikā ieeja mototrasē būs iespējama bez biļetes.

Otrkārt vēlos ieteikt vēl vienu nokļūšanas ceļu uz trasi sacensību apmeklētājiem, lai tiem nebūtu jābrauc caur Ķegumu un jāsēž korķos, kurus rada ceļu remonts- braucot no Rīgas puses, Ciemupē nogriežoties pa kreisi pie maizes ceptuves Imanta uz ceļu Ogresgals-Lielvārde, līdz 1.šķiras ceļam Ķegums-Sigulda un nogriežoties pa labi uz asfalta var tikt līdz trasei bez problēmām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-27 13:41, pirms 15 gadiem
Ko tur daži var 4ikstet!!
Var aizbraukt tikkai lai pavērotu Matisu, kā jaunais sportists brauc..
Par to vien var maxat to naudu
, 2009-06-27 13:43, pirms 15 gadiem
Un kopumā par skatitajiem busot irka kkur ap 30 000 verotaju, ja vel ne vairak
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.