Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Superkauss

Motokrosa komanda ''Latvia Husqvarna Racing'' devusies uz pasaules čempionāta posmu Katarā

Motokrosa komanda ''Latvia Husqvarna Racing'' devusies uz pasaules čempionāta posmu Katarā
Augusts Justs un Roberts Justs
Latvia Husqvarna Racing
Foto: Edgars Siliņš

Jau šīs nedēļas nogalē, ar posmu Katarā, sāksies jaunā pasaules motokrosa čempionāta sezona. Šodien ceļā uz šo Tuvo Austrumu zemi devās arī vienīgā Latvijas komanda PČ seriālā - ''Latvia Husqvarna Racing''. Iepriekšējās sezonās šo komandu pazinām kā ''Latvia Elkšņi Honda'', taču pirms 2014.gada sezonas tika pieņemts lēmums nomainīt motociklu marku no ''Honda'' uz ''Husqvarna''. 2014.gada sezonā komandu turpinās pārstāvēt Augusts Justs - ''MX GP'' klasē (iepriekš šo klasi zinājām kā ''MX1''), ''MX2'' klasē - Roberts Justs un Beļģijas sportists Matiass Plessers.

Vakar, veikala ''Motosports'' telpās notika komandas prezentācija pirms 2014.gada sezonas, kurā brāļi Justi atskatījās uz pērn paveikto un pastāstīja par saviem šīs sezonas mērķiem un uzdevumiem. Atgādināsim, ka 2013.gada sezonā ''MX1'' klasē Augusts Justs sasniedza savu labāko karjeras rezultātu, sezonas kopvērtējumā ierindojoties 19.vietā, bet viņa jaunākais brālis Roberts ''MX2'' klasē - 33.vietā. Abi sportisti ir apņēmības pilni šajā sezonā savus rezultātus uzlabot.

Īsa saruna ar brāļiem Justiem.

Kā vērtējat starpsezonas sagatavošanās posmu?

Augusts Justs (A.J.) Es vērtēju ļoti labi, jo šogad esam daudz vairāk stundas pavadījuši uz motocikliem. Ja iepriekšējās sezonās tās bija vidēji 15 stundas, tad šogad esam nobraukuši jau 35 un tā ir liela starpība. Bijām nometnē Spānijā vairāk kā divus mēnešus un visu šo laiku ar mums strādāja viens no Eiropas labākajiem treneriem Džons Van Den Berks.

Roberts Justs (R.J.) Es piekrītu brālim - sagatavošanās posms tiešām ražīgs un domāju, ka esam ļoti labā formā. Man gan sanāca pēdējā nedēļā nedaudz paslimot, bet domāju, ka tas ir sīkums uz kopējā fona.

Vai nebija doma pirms Kataras aizvadīt kādu treniņsacensību?

A.J. Doma bija, bet tā, diemžēl, nerealizējās. Taču nometnē diezgan regulāri aizvadījām treniņus sacīkšu režīmā, ar startu un laika kontroli, tā kā šis nebūs šķērslis labam startam Katarā.

Kā esat apraduši ar ''Husqvarna'' motocikliem un kā radās doma mainīt motociklu marku?

A.J. Var teikt, ka doma radās pamazām - esam labākā varianta meklējumos. Skaidrs, ka ir grūti cīnīties ar rūpnīcu komandām un pagaidām izskatās, ka ''Husqvarna'' tehniski ir tuvāk tām. Vismaz tādas ir manas sajūtas - jauda, vadāmība, pagaidām par to varu teikt vislabākos vārdus. Taču izvērstākus secinājumus varēsim izteikt tikai pēc sacensībām. Iespējams, ka ''MX GP'' klasē atšķirība ar ''Hondu'' nav tik jūtama, taču ''MX2'' klasē ''Husqvarna'' bāzes modeļi ir pārāki par konkurentiem, tāpēc šo lēmumu bija vieglāk pieņemt , domājot par Robertu.

R.J. Es esmu ļoti apmierināts, vienīgais - sacīkšu moci pirmo reizi ” testēšu” Katarā, jo Spānijā braucu tikai ar treniņmoci.

August, Tu startēsi ar 350cm3 vai 450cm3 motociklu?

A.J Man ir gan, gan. Esmu izmēģinājis abus - atšķirība ir visai jūtama. Uz 350cm3 motocikla jūtos daudz labāk un brīvāk, jo esmu aizvadījis vairāk stundas uz tā. Taču, testējot 450cm3 spēkratu, ātrumi bija mazliet lielāki. Katarā un Taizemē nostartēšu ar ''mazo'', bet pēc pirmajiem diviem posmiem, kad būs lielāka pauze, centīšos ''piebraukt'' 450cm3 motociklu.

Kādi ir plāni PČ sezonā? Cik posmos esat nolēmuši ņemt dalību, jo kalendārs sastādīts tā, ka divas reizes sanāk doties pāri Atlantijas okeānam uz Brazīliju?

A.J. Viss atkarīgs no pašiem, pareizāk sakot - no rezultātiem. Ja spēsim regulāri būt ''top20'', tad dosimies uz pilnīgi visiem posmiem, ja rezultāti nebūs tik labi, tad kaut kādus tālos posmus izlaidīsim un startēsim Eiropā.

Vai paši sev esat nosprauduši sezonas mērķus?

A.J. Protams, bez tā nemaz nevar. Taču es nesaukšu nekādu vietu, pagaidām, ja runājam par PČ seriālu. Pērn izcīnīju 19.vietu, un drošvien, ka nav grūti iedomāties, uz ko ceru šogad...

R.J. Man pērnā sezona bija pagalam neveiksmīga. Uzskatu, ka šogad esmu daudz labākā formā, tāpēc mērķis ir katrā sacensībā cīnīties par punktiem, bet kādā noteikti iekļūt ''top15''.

Ka vērtējat konkurentus? Vai esat pētījuši dalībnieku sarakstus?

A.J. ''MX GP'' klasē visi vadošie sportisti ir samērā jauni un izteiktu veterānu, kas būtu beiguši braukt, nav. Tāpēc konkurence būs milzīga. Klāt būs pienākuši daži sportisti no ''MX2'' klases un visi vadošie būs ierindā. Taču brauciena laikā uz uzvārdiem nav jāskatās - tas laiks, kad kādu baigi respektēju ir sen aiz muguras. Visi konkurenti ir zināmi un atliek vien cīnīties.

R.J. ''MX2'' klases dalībnieku sarakstus speciāli pētījis neesmu un domāju, ka nekas būtisks nebūs mainījies, salīdzinot ar pagājušo sezonu. Kāds būs pārgājis uz lielo klase, taču būs papildinajums no Eiropas čempionāta ieskaites, mūsu pašu Paulu Jonasu ieskaitot, un tie visi būs respektējami konkurenti.

Visbeidzot, vai iešaujas prātā doma par sezonas noslēgumu un gada svarīgāko notikumu - Nāciju motokrosu, kurš norisināsies Ķegumā?

A.J. Ir, protams, reizes, kad to atceros, taču speciāli par to nedomāju. Cenšos koncentrēties un domāt par tuvākajām sacensībām. Skaidrs, ka centīšos iekļūt izlasē, lai varētu startēt Ķegumā, bet līdz tam vēl tāls ceļš ejams.

R.J. Man līdzīgi kā Augustam - tagad gribu domāt tikai par tuvākajām sacensībām, jo katrs sezonas atsevišķs starts būs tas, kas veidos to kopēju ainu un parādīs, kuri ir šobrīd labākie, un kuriem būs tas gods aizstāvēt Latvijas karoga krāsas Nāciju motokrosā.

Paldies, lai jums abiem izdodas!

A.J. Paldies, centīsimies darīt visu labāko, ko spējam. Aicinu līdzjutējus sekot līdzi mūsu komandas gaitām un turēt īkšķus. Pie reizes vēlos pateikties arī mūsu komandas vārdā visiem atbalstītājiem par uzticēšanos un lielo atbalstu, bez kura augsta līmeņa motokross nav iespējams!

Pasaules čemionātā uzvarētāji šogad tiks noskaidroti 18 posmos, bet sezonas kulminācija - Nāciju motokross, 28.septembrī norisināsies Ķegumā, ''Zelta zirga'' mototrasē.


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.