Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Noslēdzies Latvijas Trofi reidu čempionāts

Noslēdzies Latvijas Trofi reidu čempionāts
Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Sirgala un Narvas aprinķī norisinājās Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta 5.posms, Tūrisma kausa izcīņas 5. posms, 4x4 NEZ Championship 3. posms, kā arī Igaunijas 4x4 Off-road čempionāta 4.posms un ATV EuroChampionship 3.posms.

Igaunija nepārsteidza – mazliet sniega pirms starta un pāris minūtes vēlāk no baltās zemes segas nebija redzams nekas – par to godam parūpējās dubļu mīlētāji. Igaunijā TR 1 klasē uzvaras laurus plūca mājinieki Alvars Tahe ar stūrmani Egerts Tahe. Otrie – arī Igaunijas ekipāža Arto Kunnapass ar palīgu Gunnaru Obolenski. Trešajā vietā Krievijas ekipāža Viktors Stoļarčuks ar stūrmani Maksimu Kamišovu - viņi šogad veiksmīgi ir startējuši ari Latvijas atklātajā Trofi reidu čempionātā un 4x4 NEZ Championship. Labākā Latvijas ekipāža šajā klasē – Viktors Pahomovs ar stūrmani Viesturu Tučinu – ceturtajā vietā.

TR 3 klase Igaunijā tika pārstāvēta pat ļoti kuplā skaitā – 20 ekipāžas. Šajā klasē pirmajā vietā Igaunijas ekipāža Hardo Mere ar stūrmani Jonasu Oju, aiz sevis atstājot Latvijas braucējus Vilni Zeizu ar stūrmani Aigaru Zeizu – vienīgo Latvijas godalgoto ekipāžu šajās sacensībās. Trešie – mājinieki Tarvo Klāsimē ar stūrmani Kiuru Ojalu.
ATV goda pjadestāls arī tika sadalīts kaimiņu starpā – pirmie mājinieki Kaido Vahtremē un Alars Veske, otrajā vietā pieturot Krievijas komandu Alekseju Tuzovu un Alekseju Rosčetajevu. Trešie Iagunijas komanda Mēliss Malms un Marko Meriste.

Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta 2014. gada kopvērtējums

TR1 klasē pirmie ir Viktors Pahomovs ar stūrmani Viesturu Tučinu – veiksmīgāks starts Igaunijā, izmantotas teorētiskās un praktiskās iespējas veikt korekcijas gada kopvērtējumā un vīriem ir izdevies pagājušās sezonas uzvarētājus Dzintaru Urniežu ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu "nobīdīt” otrajā vietā. Trešie Latvijas atklātajā Trofi reidu čempionātā – Krievijas ekipāža Viktors Stoļarčuks ar stūrmani Maksimu Kamišovu.
Tūrisma kausa izcīņā uzvarētāji šajā sezonā ir Ints Freibergs ar stūrmanēm Endželu Freibergu un Beatrisi Freibergu, palīgos pieaicinot Aldi Beķeri. Otrajā vietā – Arnis Pušs ar komandas biedriem Alvi Reinšmitu, Edmundu Melveri un Edvardu Ošupu. Trešo vietu ir izcīnījuši Artūrs Kuncis ar stūrmaņiem Oskaru Žvaginu, Aināru Nagli un Kristapu Jāni Kunci. ATV uzvarētāja laurus Latvijas atklātajā Trofi reidu čempionātā šajā sezonā plūc Krievijas braucējs Aleksejs Tuzovs. Otrajā vietā Ronalds Gusts, vien par vienu punktu apsteidzot trešās vietas ieguvēju Rihardu Enrīti.

4×4 NEZ Championship 2014. gada kopvērtējums

4×4 NEZ Championship izcīņā TR1 klasē uzvarētāji ir Dzintars Urniežus ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu. Otrajā vietā Krievijas ekipāža Viktors Stoļarčuks ar stūrmani Maksimu Kamišovu. Trešo vietu izcīnījuši Alvis Pētersons ar stūrmani Aigaru Motivānu.

TR3 klasē pirmajā vietā ir Vilnis Zeiza ar Aigaru Zeizu. Otrie – veiksmīgi startējot pēdējā posmā - Igaunijas ekipāža Hardo Mere ar stūrmani Ivar Praks. Par vienu punktu piekāpjoties otrajai vietai, trešo vietu ir izcīnījuši Krievijas ekipāža Ivans Šihotarovs ar stūrmani Jevgēņiju Sahvoruku.

ATV EuroChampionship 2014.gada kopvērtējums

Pirmais – Latvijas čempionāta uzvarētājs Krievijas braucējs Aleksejs Tuzovs. Otrajā vietā Ronalds Gusts. Trešo vietu šajā kategorijā ir izcīnījis Normunds Bačinskis.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Automobiļu federācijas
Trofi Reidu komisija


, 2014-11-24 18:35, pirms 9 gadiem
Igaunijas posmā tūrisma grupā veiksmīgi bija LV pārstvji - pirmā vieta Modrim Bērziņam ar Gati Vidiņu un Jurģi Rietumu, otrā Surenam Jengizerjanam ar Imantu Vidiņu.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.