Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vītols sensacionāli uzvar savā otrajā kartinga sacīkstē

Provento Racing komandas autosportists, astoņgadīgais Roberts Vītols sestdien sporta kompleksā 333 izcīnīja uzvaru Latvijas kartinga čempionāta posmā Micro klasē. Šī bija Robertam bija tikai otrā sacīkste kartingā, taču noslēdzās ar panākumu. Provento Racing uzskata, ka rezultāts kļuva iespējams smaga darba un skarba treniņu procesa rezultātā.

Sacīksti īpaši sarežģītu padarīja laika apstākļi – pamatīgs lietus prasīja nopietnu meistarību no braucējiem un komandām. Roberts Vītols Micro klases finālbraucienā startēja no trešās vietas, drīz nonākot līderpozīcijā. Slapjajā trasē viņš iesaistījās duelī ar čempionāta līderi Mihailu Budovski. Vairākkārt mainījuši savā starpā pozīcijas, dalībnieki cīnījās, līdz Roberts Vītols izslīdēja un sagriezās. Pēc šīs neveiksmes Provento Racing braucējs atgriezās trasē otrajā vietā un atlikušo braucienu aizvadīja mierīgā tempā, savu iespēju robežās, garantējot finiša sasniegšanu.

Šī stratēģija pēdējos apļos attaisnojās, jo līderpozīcijā nonākušais Mihails Budovskis tempu nesamazināja, kā rezultātā sportists izslīdēja no trases un izstājās. Roberts Vītols atgriezās līderpozīcijā, noturot uzvaru līdz finišam. Vītolam šī bija tikai otrā sacīkste kartingā pēc debijas asfalta sporta veidā Kandavā. Arī šajā sacīkstē Provento Racing sadarbojās ar Igaunijas kartinga speciālistiem no kompānijas Roli. Roberta tēvs Uģis Vītols saka: „Esam ļoti priecīgi par šo panākumu un uzskatu, ka šī uzvara ir nopelnīta pēc milzīgā darba, ko ieguldījām pirms šīs sacīkstes. Ceturtdien, kad lietus gāza kā no spaiņiem un daudzi slēpās siltās telpās, mēs gandrīz visu dienu – septiņas stundas – pavadījām trasē, izmirkuši cauri slapji. Mūsu mērķis bija apgūt braukšanu lietū, likt Robertam saprast slapjās trases specifiku un nianses. Aizvadījām sešas treniņu sesijas pa 15 apļiem, kas šajos apstākļos bija ļoti nogurdinoši, taču panākumus nesoši. Sadarbība ar Roli speciālistiem ir lieliska, ko parāda rezultāts.”

Provento Racing šajā sacīkstē pirmo reizi startēja ar sev piederošu jaunu CRG kartu. Lai arī debija tehnikai izdevās veiksmīga, bijušais autosportists Uģis Vītols uzskata, ka līdz optimālai karta formai vēl jāveic regulējumi: „Jauns karta rāmis ir liels ieguvums, taču tas ir jāiebraukā, jāregulē, jāpadara, nosacīti, elastīgs ērtai un labai braukšanai, jāizsvaro. Tas nozīmē, ka mūs priekšā gaida vēl daudzas stundas un apļus liels darbs. Jābrauc, jāstrādā. Katrā gadījumā ar dēla sniegumu esmu ļoti apmierināts. Sevišķi daudzsološa atziņa no Roberta puses bija skaidrojums, ka pēc izslīdēšanas finālā viņš nebrauca ātrāk, jo tas būtu bīstami. Tieši šīs apdomības dēļ mums ir pirmā uzvara kartingā!”

Lai gan no pieciem posmiem Roberts Vītols kartinga čempionātā aizvadījis tikai divus, pirms pēdējās sacīkstes kopvērtējumā viņš atrodas augstajā ceturtajā vietā no 12 šogad Micro klasē startējušajiem dalībniekiem.

Jau nākamsvētdien Vītols atgriezīsies 333 sacīkšu trasē, aizvadot cīņu autokrosā, LAF Bērnu kausa izcīņas Beta bagijiem pēdējā posmā.


, 2010-08-24 11:49, pirms 14 gadiem
Tas ka brauc ir labi, tikai paps mazliet pārcenšās ar slavināšanu un publicitāti par dēlu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.