Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Baltijas PRO drifteri sezonu atklās bīstamajā Raganas katlā

Baltijas PRO drifteri sezonu atklās bīstamajā Raganas katlā
Foto: Uldis Penka (prodrift.lv)

Latvijas drifta sezona šogad iesāksies ar vērienīgām starptautiskām sacensībām – 3. maijā Biķernieku trasē tiks atklātas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO drifta čempionātu sezonas. Savukārt 4. maijā pirmo reizi šosezon spēkiem mērosies kuplās Latvijas drifta kausa Street un ProAm klases.

Īpaša šī Baltijas drifta sezonas atklāšana būs ar to, ka pirmo reizi Latvijas drifta vēsturē drifta sacensības tiks aizvadītas Biķernieku moto trases kalniņos jeb tā sauktajā “Raganas katlā”. Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Zinot Latvijas PRO pilotu līmeni, šīs sacensības noteikti paliks atmiņā ar iespaidīgu sniegumu.

Lai arī līdz šim driftu Biķerniekos vienmēr bijis iespējams vērot no tribīnēm, šoreiz skatītāji pulcēsies mežā. Organizatori gan uzsver, ka no trases malās esošajiem kalniņiem būšot iespējams pārredzēt teju visu trasi. Jāatzīmē, ka 4. maijā notiekošais Latvijas drifta kauss tiks aizvadīts kartodromā, piedāvājot Street un ProAm klasēm atbilstošas trases konfigurācijas, un, protams, skatītāji kā ierasts varēs vērot driftu no tribīnēm.

Lai arī vislielāko skatītāju interesi vienmēr pulcējusi PRO klase, šosezon ļoti iespaidīgu sniegumu noteikti redzēsim arī Latvijas drifta kausa ProAm klasē. Spilgtākos jaunumus šogad sagaidīsim no “Degviela Drift” komandas, kura gan uzbūvējusi divus jaunus automobiļus, gan arī palielinājuši jaudu jau esošajiem spēkratiem.

Tā kā 3. maija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO driftu čempionāta atklāšana un 4. maija Latvijas drifta kausa sezonas atklāšana būs divi dažādi pasākumi, uz katru būs pieejamas arī atsevišķas biļetes. Uz Baltijas PRO klašu sezonas atklāšanu 3. maijā biļešu cena iepriekš pārdošanā ir 8 eiro, savukārt uz 4. maijā notiekošo Latvijas drifta kausu biļešu cena iepriekš pārdošanā būs 5 eiro, bērniem iepriekšpārdošanā uz katru dienu 3 EUR.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Lācis


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.