Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pēc nedēļas sāksies Latvijas ziemas autosprinta čempionāts

Pēc nedēļas sāksies Latvijas ziemas autosprinta čempionāts
Elmārs Aukšmuksts
Foto: Aigars Tīdmanis (www.go4speed.lv)

Jau ierasti drīz pēc ziemas iestāšanās jauno autosporta sezonu kā pirmie valstī uzsāk Latvijas ziemas autosprinta čempionāta dalībnieki. Čempionāta pirmais posms paredzēts nākamsvētdien, 27. decembrī, ''333'' trasē pie Zaķumuižas. Sacensību pirmā brauciena starts plkst. 9:00.

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā tiks aizvadīts jau 11. reizi. Šo gadu laikā ir izdevies saglabāt pasākuma pamatvērtību – demokrātiskas, ikvienam brauktgribētājam pieejamas sacensības ar nelielām izmaksām. Šosezon ziemas autosprinta čempionāta nolikumā nav notikušas būtiskas izmaiņas. Sacensībās joprojām drīkst startēt tikai ar bezradžu riepām.

Sacīkstes risinās apļveida trasēs ar sniega un ledus segumu. Dalībnieki startē atsevišķi, labākie tiek noteikti pēc divos ieskaites braucienos iegūtajiem punktiem atkarībā no distances veikšanas laika. Latvijas čempioni trīs ieskaites klasēs (pēc automašīnas piedziņas veida – priekšpiedziņa, aizmugures piedziņa, pilnpiedziņa) tiks noskaidroti pēc sešu posmu cīņām. Komandu ieskaitē risināsies kausa izcīņa. Pirmais posms paredzēts uzreiz pēc Ziemassvētkiem, 27. decembrī „333” trasē pie Zaķumuižas. Provizoriskajā kalendārā (atgādināsim, ka čempionāta posmi notiek pēc slīdošā grafika nedēļas nogalēs) iekļauta arī „Auciema”, „Brīvkalnu”, „Ādiņu”, „Rullīša” un Ērgļu trase.

Ziemas autosprints ir lieliska iespēja ikvienam brauktgribētājam izmēģināt savus spēkus oficiālās sacensībās, jo startēt drīkst arī ar „ielas” automašīnu. Lielais dalībnieku skaits un konkurence padara ziemas autosprinta sacensības aizraujošas un tajās labprāt piedalās arī dažādu autosporta disciplīnu pārstāvji, kā arī jaunie autosporta talanti. Plašāka informācija: laf.lv, autosport.lv

Latvijas čempioni ziemas autosprintā*

GadsRWDFWDAWD
2009.Normunds OrlovsRitvars KārkliņšElmārs Aukšmuksts
2008.Jānis SlišānsVilmārs KrivadsElmārs Aukšmuksts
2007.Jānis GustānsĢirts KrūzmanisElmārs Aukšmuksts
2006.Mareks KairisUlvis BujānsMareks Štolcermanis
2005.Mareks KairisUlvis BujānsMareks Štolcermanis
2004.Mairis KārkliņšUlvis BujānsJānis Dūcis
2003.Mairis KārkliņšNormunds KārkliņšRonalds Mūsiņš
2002.Normunds OrlovsSandris LūsiņšAivars Šilabrits
2001.Normunds OrlovsAndris EmpelisRonalds Mūsiņš
2000.Mareks KreišmanisAndris EmpelisGunārs Bebrišs

* - līdz 2007. gadam – autodaudzcīņa

Informāciju sagatavoja:
LAF Standartauto komisijas preses dienests


, 2009-12-18 13:17, pirms 14 gadiem
Šogad varēja kupenas gar trases malu ar ūdeni apliet,lai crashi iespaidīgāki
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
1

Leklērs: "Mums ar tēvu tas bija sapnis - startēt Monako un uzvarēt"

Pirmo reizi izcīnot uzvaru savā māju posmā Monako, Šarls Leklērs pēc finiša bija ļoti emocionāli noskaņots, atzīstot, ka šis ir ar savulaik ar nu jau aizsaulē esošo tēvu Ervi lolota sapņa piepildījums. Par sasniegto otro vietu gandarījumu pauda Oskars Piastri, kuram tas ir pirmais pjedestāls sezonā. Tikmēr Karloss Saincs, sākotnēji pirmajā aplī pārplēsis riepu, atzina, ka bijis ļoti priecīgs par iespēju iziet uz atkārtotā starta.
Mario Andreti. Foto: Motorsport.com
1

Mario Andreti: "F1 īpašnieks pateica, ka parūpēsies, lai mēs nekad nenokļūtu čempionātā"

Mario Andreti atklājis, ka nesen "Liberty Media" izpilddirektors Gregs Maffei solījis personīgi parūpēties, lai "Andretti" komanda nekad nenokļūtu līdz startēšanai F1 čempionātā.
2

"Lancia" paziņo par savu ilgi gaidīto atgriešanos rallijā

''Lancia'' ir oficiāli paziņojusi par atgriešanos rallijā, apstiprinot, ka tiks radīta jaunā ''Ypsilon'' hečbeka Rally4 versija.