Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: IIZ 70

Viss kas notiek. notiek tikai uz labu jeb vai Mercedes gatava mainīt McLaren pret Brawn?

Viss kas notiek. notiek tikai uz labu jeb vai Mercedes gatava mainīt McLaren pret Brawn?
Vai Mersedes joprojām ir gatavs valdīt debesīs, uz zemes un ūdenī?

Viss kas notiek. notiek tikai uz labu jeb vai Mercedes gatava mainīt McLaren pret Brawn?

Norberts Haugs ir atzinis, ka "Mercedes-Benz" kompānija varētu nākotnē 'palielināt savu līdzdalības pakāpi "Brawn GP" komandā', taču līdz ar to nav skaidrs vai tas jebkādā veidā ietekmēs vācu koncerna sadarbību ar "McLaren" komandu.

Šī brīža čempionāta līderi "Brawn GP" komanda tikai pēdējā brīdī pirms čempionāta sākuma noslēdza vienošanos ar "Mercedes" kompāniju par dzinēju piegādi 2009.gada sezonā. Tomēr pēc tik veiksmīga "Brawn" komandas starta ar tik niecīgu sagatavošanās un adaptācijas laiku, "Mercedes" apsver iespēju pagarināt vienošanos un padarīt sadarbību vēl nopietnāku un izvērstāku.

Turklāt tiek ziņos, ka pēdējo gadu ekscesi "McLaren" komandā lēnām ir izsmēluši "Mercedes" pacietību, lai gan nevar aizmirst, ka vācu kompānijai joprojām pieder 40% no Vokingā bāzētās komandas un regulāri tiek runāts, ka auto gigants vēlas iegūt vēl lielāku kontroli pār "McLaren". Taču tagad situācija var būt mainījusies - "McLaren" nožēlojamais sniegums un kārtējie skandāli daļēji noteikti ietekmē arī "Mercedes-Benz" kompānijas prestižu.

Arī pēdējais posms Spānijā ir spilgts piemērs tam, ko "Brawn GP" var izdarīt ar "Mercedes" dzinējiem un "McLaren" nē. Batons un Barikello izcīnīja dubultuzvaru, bet Luiss Hamiltons palika devītajā vietā un tika apdzīts par apli.

"Luiss nav pelnījis tikt apdzītam par apli," paziņoja "Mercedes-Benz Motorsport" viceprezidents Norberts Haugs. "Viņš izdarīja visu, ko spēja, taču mašīna vienkārši 'neturas pie ceļa' liela ātruma līkumos. Tuvāko nedēļu un mēnešu laikā mums ir kardināli jāuzlabo savs sniegums. Paldies Dievam, "Brawn" piloti izglāba mūs no izgāšanās, jo viņiem taču arī ir "Mercedes" dzinēji."

Lai gan Haugs oficiāli neapstiprināja, ka "Mercedes" ir gatava daļu uzmanības (resursu) pārmest no "McLaren" komandas uz "Brawn", vācietis nenoliedza, ka nav izslēgta plašāka mēroga sadarbība ar Rosa Brauna komandu.

"Mums ir iespējas un varianti," Haugs paziņoja RTL kanālam. "Un mums ir ir arī piedāvājumi."

Tas liek domāt, ka arī "Brawn GP" komanda labprāt paplašinātu sadarbību ar "Mercedes", kurai acīmredzot šobrīd pieder labākais dzinējs Formulā 1. Turklāt uz pēdējo posmu Spānijā "Brawn GP" savu formulu beidzot pilnvērtīgi pielāgoja "Mercedes" motoram, jo nevar aizmirst, ka iepriekš šasija, aerodinamika un jo īpaši dzesēšanas sistēma tika gatavota "Honda" motoram, kas esot bijis lielāks, mazjaudīgāks un prasīgāks pret dzesēšanas sistēmu.

Avots: delfi.lv


, 2009-05-18 18:17, pirms 15 gadiem
Baigā māksla iekopēt.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.