^ "SELECT member_id as __pk, member_id, user_name, password, email, registration_ip, last_visit, group_id, user_status, activation_key, url, show_email, registered, custom_title, has_avatar, text_about, show_smileys, show_avatars, default_group_id, default_comment_level, alternate_upload, show_news_in_forum, forum_comment_sort, receive_email, is_comment_moderator, cc_warned_until, cc_vote, show_foreign_comments, points, mobile_phone, last_punishment_reason, portal_points, portal_points_old, address, phone, name_surname, social_twitter_name, facebook_id, twitter_id, is_social_user, display_title, new_messages_count, messages_count, google_id FROM members AS members WHERE member_id IN (?)"
^ array:1 [
  0 => 50555
]
^ array:3 [
  0 => "42703"
  1 => 7
  2 => """
    ERROR:  column "google_id" does not exist\n
    LINE 1: ...isplay_title, new_messages_count, messages_count, google_id ...\n
                                                                 ^
    """
]
^ array:4 [
  0 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Models/ModelBase.php"
    "line" => 293
    "function" => "execute"
    "class" => "App\Classes\Core\Drivers\Wrapper\PDOStatement"
    "type" => "->"
  ]
  1 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Classes/Articles/Search.php"
    "line" => 187
    "function" => "getByIds"
    "class" => "App\Models\ModelBase"
    "type" => "::"
  ]
  2 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Classes/Blocks/Posts.php"
    "line" => 183
    "function" => "getWithCount"
    "class" => "App\Classes\Articles\Search"
    "type" => "->"
  ]
  3 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Classes/Blocks/Posts.php"
    "line" => 52
    "function" => "getData"
    "class" => "App\Classes\Blocks\Posts"
    "type" => "->"
  ]
]
Dambja komanda sacīkstēm Paikspīkā gatavo "Tesla" elektrisko auto – Motoru sports – Sportacentrs.com
Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dambja komanda sacīkstēm Paikspīkā gatavo "Tesla" elektrisko auto

Dambja komanda sacīkstēm Paikspīkā gatavo "Tesla" elektrisko auto
Horelika auto pēc avārijas 2013. gadā Paikspīkā
Foto: youtube.com

Izcilais latviešu konstruktors Andris Dambis dalībai 2014. gada Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstēm, kas jūnijā norisināsies ASV, gatavo "Tesla" elektriskās piedziņas auto, noskaidroja portāls "Sportacentrs.com".

Sacensību organizatori ir paziņojuši elektrisko auto klases dalībnieku sarakstu un tajā jau otro gadu pēc kārtas atrodams pieredzējušā latviešu autisportista Jāņa Horelika vārds. Tiesa, šoreiz pretī viņa vārdam norādīts "Tesla Roadster 360" automobilis.

Šogad komanda turpinās iepriekš sākto mērķi, uzvarēt Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās, taču darīs to savas veidotās elektriskās sistēmas savienojot ar "Tesla" bāzes automobili, portālam "Sportacentrs.com" pavēstīja komandas inženieris Kristaps Dambis.

"Tesla Motors" ir Kalifornijā, ASV bāzēta rūpnīca, kas projektē, ražo un pārdod elektriskās automašīnas un to komponentes. Tā dibināta 2003. gadā.

Horeliks uz starta izies ar 360. numuru, bet konkurenci viņam sastādīs tādi spēcīgi braucēji kā pagājušā gada uzvarētājs Nobuhiro Tadžima ar "Monster Sport E-Runner", kā arī Hiroši Masuoka un Gregs Treisijs, kuri startēs ar "Mitsubishi" rūpnīcas komandas "MiEV Evo III" elektriskās piedziņas mašīnām. Būs arī citi.

Šogad Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības notiks 29. jūnijā.

Kā zināms, pirmo reizi Andra Dambja komanda Paikspīkā startēja pirms gada. Toreiz Jānis Horeliks pilotēja Ogrē tapušo "eO PP01" elektrisko sporta auto, taču finālbraucienā piedzīvoja smagu avāriju.


, 2014-05-14 11:48, pirms 10 gadiem
Cerams šogad ies veiksmīgāk, kā pērn. To arī novēlu!
, 2014-05-14 12:05, pirms 10 gadiem
Hm, interesanti, interesanti... Gribētos dzirdēt kaut ko vairāk, cik liela tur ir saistība ar Tesla rūpnīcu un pašu Masku.
Sadarbība ar Tesla motors būtu kaut kas ļoti iespaidīgs, ņemot vērā Maska lomu šodienas autobūves industrijā. tas ir cilvēks, kurš ar kaut kādiem kreisajiem neielaižās, un pat ja Dambju projekts nav Tesla rūpnīcas pārstāvēšana Paikspīkā, kaut vai tā būtu tikai atsevišķu komponenšu piegāde latviešiem, tomēr šis mūsdienu biznesa pasaules ģēnijs kuram katram pat atsevišķas komponentes pat par visiespaidīgākajām naudām nepiegādās. Jebkurā gadījumā, jau tas vien, ka pie Dambju projekta klāt ir vārds Tesla, viņus autoindustrijas speciālistu acīs paceļ vēl augstākā līmenī.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.