Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Calko Portugālē aizvadījis testus ar FIA GT sacīkšu auto

Calko Portugālē aizvadījis testus ar FIA GT sacīkšu auto
Konstantīns Calko
Foto: D.Steponaviča personīgais arhīvs

Latvijas autosporta uzlecošā zvaigzne Konstantīns Calko šonedēļ Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Konstantīns Calko šogad "Radical Masters Euroseries" čempionātā izcīnīja otro vietu un pirms dažām nedēļām debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Šonedēļ sportists devās uz Portugāli, lai Eštorilas sacīkšu trasē piedalītos testu braucienos, uz kuriem viņu uzaicināja "Team Novadriver" komanda, kas aizvadītajā sezonā kļuva par čempioniem.

"Nebiju domājis, ka šis auto būs tik viegls un ātrs," stāsta Calko. "Pirmos piecus apļus nevarēju pierast pie tā, ka, izbraucot no līkumiem, ir tik liela jauda. Šim "Audi" motorā slēpjas 600 zirgspēki un tas aprīkots ar dažādām interesantām papildus sistēmām."

Eštorilā, kur no 1984. līdz 1996. gadam norisinājās Formula 1 sacensību posms, Calko iepriekš vēl nebija braucis.

"Kopumā veicu vairāk nekā 30 apļus, kuru laikā iepazinos ar mašīnu un sapratu, ka ar to braukt ir pat interesantāk nekā "SEAT Leon WTCC" sacīkšu auto," secina Calko. "Jau 13. vai 14. aplī spēju pabraukt ar tādu ātrumu, kāds parasti sacensību laikā ir līderiem, taču manas riepas tobrīd nepavisam nebija jaunas. Ar rezultātiem, ko uzrādīju, esmu apmierināts."

Sākot ar 2014. gadu FIA GT čempionāts galvenā sponsora dēļ tiks saukts par "Blancpain Sprint Series". Sezona sāksies aprīlī un posmi notiks tādās vietās kā Nogaro, Brendsheča, Zandvorta, Slovākija, Algarve, Navara un Baku.

Šogad čempionātā uzvarēja Stefans Ortelli un Lorēns Vanthors, kuri startēja tieši ar šādu automobili. Arī vicečempioni Frenks Stiplers un Edvards Sandstrēms brauca ar "Audi R8 LMS Ultra". Jāpiemin, ka ar katru mašīnu sacensībās pārmaiņus startē divi piloti. Savukārt "Team Novadriver" komandas braucēji Sezārs Kampaniko un Karloss Vierira kļuva par čempioniem "Pro-Am" kausa izcīņā, kur katrā ekipāžā viens no pilotiem ir "amatieris".

"Ar ātrumu, ko parādīju, būtu pietiekami, lai šajā čempionātā brauktu pirmajā desmitniekā," atklāj Calko. "Komanda bija ļoti pārsteigta, jo pēdējā aplī, ko veicu, sāka nedaudz līt, taču vienalga spēju uzrādīt vēl labāku rezultātu nekā iepriekš. Līdz "pole position" laikam pietrūka tikai nedaudz vairāk par 2 sekundēm, kas nav daudz. Man patika! Šis auto ir ātrs ne vien taisnēs, bet arī līkumos. Vēl gan nav zināms, vai piedalīšos šajā čempionātā, taču zinu, ka mans draugs Marko Asmers brauks ar "Mercedes SLS" un man patiešām gribētos pacīnīties ar bijušo F1 testpilotu."

Šogad FIA GT čempionātā startēja arī tādi pazīstami autosportisti kā Sebastjans Lēbs, Karuns Čandoks, Rikardo Zonta un citi.

Informāciju sagatavoja:
K.Calko preses pārstāvis Juris Dargēvičs


, 2013-12-13 15:53, pirms 10 gadiem
Šim puikam ir iekšā, tikai jācer, ka atradīsies arī atbalstītāji, jo pa blatu ne WTCC ne FIA GT neviens viņam braukt nedos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-13 18:22, pirms 10 gadiem
Normālu cigarrilu uzrauj, ne prīmu.
, 2013-12-13 21:57, pirms 10 gadiem
Brūno pirkstu smuki velk
, 2013-12-14 10:07, pirms 10 gadiem
Blakusvāģis rakstīja: Normālu cigarrilu uzrauj, ne prīmu.
Kā saka - Nesmēķē fizkultūrieši, sportisti var atļauties.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.