Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rīgas svētkos notiks ūdens motociklu sacensības

22. augustā no plkst. 14:00 līdz 17:00 Daugavā starp Akmens un Vanšu tiltiem pirmo reizi Rīgas svētku ietvaros notiks Rīgas ūdens svētki. Rīgas ūdens svētku aktivitātes no plkst. 16:00 būs arī 11. Novembra krastmalā uz lielās skatuves.

Rīgas "Grand Prix" sacensības ūdens motocikliem notiks vairākās klasēs. Apmeklētājiem būs iespēja redzēt ūdens motociklu spēcīgākos pilotus no Krievijas Aleksandru Kuramšinu un Jekaterinu Toloknovu, kā arī Latvijas ātrākās dāmas uz ūdens Nelliju Šlēgelmilhu un Lieni Alleri. Sacensībās un paraugdemonstrējumos piedalīsies Baltijas un Skandināvijas valstu, Krievijas un Latvijas ūdens motosportisti, kuriem ir augsti rezultāti starptautiskās sacensībās, tajā skaitā pasaules čempioni un čempionātu līderi.

Sacensību noslēgumā būs „Freestyle Show”, kuru izpildīs Eiropas labākie ūdens motociklisti. Latvijas vēsturē šāds šovs notiks pirmo reizi un būs redzams tieši Rīgas svētku laikā rīdziniekiem un Rīgas viesiem.

"Man ir prieks, ka Rīgas svētku programma ir daudzveidīga un saistoša rīdziniekiem un pilsētas viesiem ar visdažādākajām interesēm. Cilvēki varēs piedalīties gan mūzikas, gan sporta, gan izklaides pasākumos, arī Rīgas ūdens svētki noteikti izraisīs lielu pilsētnieku interesi," norāda Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas ūdens svētku organizatori Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems un Latvijas Ūdensmotociklu sporta asociācijas valdes priekšsēdētājs Arvīds Šteinbergs ir gandarīti par kopīgiem spēkiem izveidoto ieceri un tās īstenošanu Rīgas svētku laikā. M.Kalnciems atzīst: "Rīga ir īpaša ar saviem ūdeņiem un Rīgas ūdens svētki ir īstais pasākums, lai šos ūdeņus apdzīvotu ar sportisku garu, azartu un sportiskiem panākumiem. Iespēja redzēt pašā Rīgas centrā labākos ūdens motosportistus ir notikums, kas piesaistīs ne tikai sporta līdzjutējus, bet arī ikvienu pilsētas iedzīvotāju un ciemiņu." Organizatori uzsver Rīgas ūdens svētku nozīmi un katra pasākuma apmeklētāja iespēju vērot ūdens motosporta profesionāļu sniegumu un sāncensību tepat Daugavā.

Skatītājiem, kas vēlas vērot Rīgas ūdens svētkus no AB dambja, tikties ar sportistiem, klausīties sportiskus komentārus, piedalīties konkursos, redzēt jaunākos ūdens motociklus, motorlaivas un aksesuārus, ir iespējams iegādāties VIP ieejas kartes. VIP biļešu īpašniekiem ieeja AB DAMBĪ jau no plkst. 12:00. Ieejas kartes var iegādāties "BIĻEŠU SERVISA" kasēs visā Latvijā. Ieejas kartes cena – Ls 10, bērniem līdz 16 gadiem ieeja bezmaksas.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Ūdens motosporta federācijas preses dienests


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.