Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Pirmajā posmā uzvar Grondāls, Ostbergs izstājas

Pirmajā posmā uzvar Grondāls, Ostbergs izstājas
Rallija uzvarētājs Anders Grondals.
Foto: www.fotoalbumet.be

Aizvadītajā nedēļas nogalē Norvēģijā startēja pirmais 2010.gada rallija čempionāta posms – rallijs ''Sigdalsrally 2010''. Tajā par uzvarētāju kļuva Anders Grondāls.

Kopā šajā rallijā bija jāaizvada astoņi ātrumposmi. Kā jau ierasts, tad sniega bija ļoti daudz, kā arī aukstums bija pamatīgs, jo dažviet termometra stabiņš rādīja -40 grādus.

Jau pēc pirmajiem trijiem posmiem par pārliecinošu līderi kļuva WRC rallijā pieredzi guvušais Mads Ostbergs, kurš tobrīd savu tuvāko sekotāju apsteidza par vienu minūti un astoņām sekundēm. Taču nākamajā posmā Ostbergs kļūdījās un ieslīdēja kupenā, kurā arī palika.

Par jauno līderi kļuva Anders Grondāls, kurš ar savu stūrmani Veroniku Enganu palielināja pārsvaru un beigās savus tuvākos sekotājus Andreasu Mikelsenu apsteidza par 52 sekundēm. Jāatzīmē, ka piektais absolūtajā ieskaitē pēc piektā posma bija SWRC rallija dalībnieks Eivinds Brinildsens, taču vēlāk sportists bija spiests izstāties.

''Sigdalsrally 2010'' rallija rezultāti

VietaValstsPilotsAutomašīnaLaiks
1.Anders GrøndalSubaru Impreza WRC64:42.3
2.Andreas MikkelsenSubaru Impreza STi+0:52.9
3.Sveinung BieltvedtSubaru Impreza+1:11.2
4.P-G AnderssonMitsubishi EVO IX+1:20.6
5.Anders Kjær MortenSubaru Impreza STI+3:05.9
6.Jerker AxelssonSubaru Impreza STI+4:17.2
7.Trond LysengSubaru Impreza STi+4:17.5
8.Bernt KollevoldMitsubishi EVO IX+4:53.7

Izmantotie resursi:
sigdalsrally.no


, 2010-01-12 09:22, pirms 14 gadiem
Pirmais līkums Ostberga izpildījumā...vnk ideāli
members.streetfire.net: Sigdalsrally 2010 - Car Videos on StreetFire
Šajā video 8:50 Brinildsena kļūda
www1.nrk.no: NRK Nett-TV - hastighetsmåling
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.