Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kaspars Heisters

Rodeo – septiņkārtēji Latvijas čempioni

Rodeo – septiņkārtēji Latvijas čempioni
Rodeo komanda priecājas par veiksmīgi aizvadīto Gulbenes posmu
Fofo: Rodeo arhīvs

Izstrādājot uzvaras nesošu taktiku un lieliski veicot pēdējos divus čempionāta posmus, motoklubs Rodeo otro gadu pēc kārtas triumfējis Latvijas atklātajā klubu čempionātā motokrosā.

Pirms pēdējā čempionāta posma Gulbenē Rodeo vienībai bija 62 punktu pārsvars pār sīvākajiem konkurentiem Motosports RT komandu. Tomēr šis pārsvars nebija tik liels, lai ventspilnieki varētu justies droši un komfortabli, tāpēc septītais čempiona tituls vēl bija jāizcīna trasē. Protams, ka to labi apzinājās arī pārējie zelta godalgu tīkotāji, īpaši gatavojoties šim posmam. Tomēr šīs sacīkstes neiztika arī bez savas darvas piliena medū, turklāt šoreiz šo pilienu varētu salīdzināt ar ko daudz lielāku. Proti, vienā laikā ar Latvijas čempionāta pēdējo posmu notika arī Superkausa sacensību pēdējais posms, kurā arī līderu godā atradās neviens cits kā Rodeo. Tādējādi ventspilniekiem nācās izvēlēties, kuras sacensības ir svarīgākas un kurās ziedot savas izcīnītās pozīcijas. Protams, ka pie šī bardaka vainīgas ir abas puses – gan Latvijas Motosporta federācija, gan Superkausa organizētāji. "Šo radušos situāciju varu salīdzināt ar cirku, kas šoreiz ir šo sacensību organizatori, bet mēs, sportisti, esam klauni. Katrā cirka izrādē svarīgākie ir klauni, bet, ja to nav, tad arī cirks nevar pastāvēt! Lielāko nesapratni rada tas, ka šo problēmu abas puses nespēja atrisināt jau no paša sezonas sākuma. Katrs vēlējās kaut ko pierādīt, bet beigās aizmirsa par sportistiem. Federācija organizē valsts čempionātu, savukārt Superkauss ir komercmači, kuri arī ir labā un augstā līmenī, bet priekšroku devām valsts čempionātam, jo tā ir klasiska vērtība," nesapratni par muļķībām Latvijas motosportā pauž Rodeo direktors Arvis Sanders, kurš šādus izgājienus piedzīvojis pirmo reizi.

Septītais Latvijas čempiona tituls tika izcīnīts, pateicoties izcilam komandas sniegumam pēdējā posmā. Pie uzvarām Kvadri Iesācēju un Open klasēs tika attiecīgi Edgars Meņģelis un Kārlis Meldrājs. Komandas interesēs Toms Macuks startēja MX2 klasē, kur lieliski veica sev doto uzdevumu un izcīnīja pirmo vietu. Otrais MX1 klasē finišēja Vitauts Bučs. Piektajam komandas dalībniekam Arvim Sanderam abos braucienos bija jāiekļūst labāko piecniekā, ko viņš paveica ar uzviju – divas ceturtās vietas, kas deva 2011. gada Latvijas čempiona titulu.
"Taktiski izkombinējām sastāvu pēdējā posma sacensībām. Protams, konkurenti veica arī dažādas kombinācijas, bet šoreiz likās, ka zīlei ir jābūt mūsu rokās. No katras klases tikai viens sportists var dot ieskaites punktus, tāpēc Macukam bija jāstartē MX2 klasē, kas viņam arī lieliski izdevās," uz aizvadītajām sacīkstēm atskatās Sanders.

Pie godalgām Latvijas atklātajā čempionātā tika: Emīls Sigājevs – zelts (Kvadri 100 klasē), Edgars Meņģelis – zelts (Kvadri Open), Vitauts Bučs (MX1), Arvis Sanders – bronza (Seniori) un Kārlis Meldrājs – bronza (Kvadri Iesācēji).

Sanders: "Šī bija ļoti grūta un smaga sezona. Bija daudz sacensību, kā arī vairākas mūsu braucēju traumas ietekmēja komandas rezultātus. Liels gandarījums ir par to, ka kopējiem spēkiem otru gadu pēc kārtas spējām uzvarēt. Paldies visiem mūsu atbalstītājiem un visiem, kas mums ticēja. Tikai jāatvainojas visiem Superkausa līdzjutējiem, ka atteicāmies un nevarējām piedalīties pēdējā posma sacensībās. Tagad lēnām jau jāsāk domāt par nākošo gadu."

Rodeo atbalstītāji: A/S Ventbunkers, Ventspils pilsētas pašvaldība, Olimpiskais centrs Ventspils, LDz Cargo, autoskola Dzintarjūra, Suzuki, Motofavorīts, SIA Sumata, Motorex oil, Sia N&J un Ķekavas avots.

Izmantotie resursi:
Ventas Balss


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.