Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Aprīlī Biķernieku trase uzņems vērienīgas Ziemeļeiropas zonas autošosejas sacīkstes

Aprīlī Biķernieku trase uzņems vērienīgas Ziemeļeiropas zonas autošosejas sacīkstes
Foto: batcc.eu

Pēc Ziemeļeiropas zonas tikšanās Oslo ir noskaidrojies, ka 2017. gada pavasarī, 28. aprīlī – 1. maijā, Biķernieku trasē tiks aizvadītas Latvijā līdz šim grandiozākās autošosejas sacīkstes. “DeWalt Grand Prix 2017” ietvaros pirmo reizi Rīgas trasē būs iespēja redzēt jaunākās paaudzes “Porsche” sporta automašīnas un “Camaro Cup” Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta dalībniekus.

Lai gan tikai nesen noskaidroti šīs sezonas Baltijas autošosejas čempioni, ir tapis zināms, ka jaunajā autošosejas sezonā gaidāmi vairāki patīkami pārsteigumi. Kopā ar Baltijas autošosejas čempionāta jaunās sezonas atklāšanas posmu 2017. gada aprīļa beigās NEZ čempionāta ietvaros Biķernieku trasē pirmo reizi ieradīsies NEZ autošosejas seriāla “Porsche GT3 Cup” un “Camaro Cup” dalībnieki.

Sacīkstes papildinās jau Latvijā redzētas, bet ne mazāk aizraujošas autošosejas klases – “NEZ Legend Car” čempionāta dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Krievijas, Īrijas un, iespējams, arī Igaunijas un Gruzijas, kā arī “NEZ BMW Extreme” kausa dalībnieki no Igaunijas un Somijas un Baltijas 4h izturības čempionāta dalībnieki.

"Jau šobrīd varu apstiprināt, ka Biķernieku trasē no 28. līdz 30. aprīlim notiks pirmais no trim NEZ posmiem ļoti interesantās klasēs: „Legend Cars” gaidāmi vairāk nekā 30 dalībnieku. Īpašs notikums līdzjutējiem būs „Porsche Carrera GT3 Cup”, kurā piedalīsies 15 līdz 20 dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un, iespējams, Latvijas. Paredzēts arī „V8 Thundercars” jeb „Camaro Cup” posms, kurā uz starta gaidām ap 15 līdz 20 dalībniekus no Zviedrijas, Somijas un Igaunijas," stāsta Latvijas Automobiļu federācijas šosejas komisijas vadītājs Jānis Ducmanis.

“DeWalt Grand Prix” noslēgsies ar vēsturiskās autošosejas “Dzintara aplis” sezonas atklāšanas sacīkstēm 1. maijā.

Plānots, ka pirmajā sezonas posmā piedalīsies vairāk nekā 200 dalībnieku, kas trīs dienu garumā sacentīsies Biķernieku trases līkumos.

Baltijas autošosejas čempionāta 2017. gada sezonas kalendārs:

1.posms „DeWalt Grand Prix” – 28. aprīlis – 1. maijs, Rīga, Biķernieki
2.posms – 27. -28. maijs, Igaunija, auto24ring
3.posms – 8.-9. jūlijs, Rīga, Biķernieki
4.posms „Riga Summer Race” – 18. - 20. augusts, Rīga, Biķernieki
5.posms – 29. - 30. septembris, Lietuva, Kačergine

Informāciju sagatavoja
Evita Tīdmane


, 2016-11-08 17:04, pirms 7 gadiem
Interesanti!
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.