Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Baumanim un Nitišam pieticīgi rezultāti Kanādas rallijkrosa pirmajā dienā

Baumanim un Nitišam pieticīgi rezultāti Kanādas rallijkrosa pirmajā dienā
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis, Baumanis Motorsport Photography

Kanādā aizvadīta pasaules rallijkrosa čempionāta septītā posma pirmā diena, kas abiem Latvijas labākajiem rallijkrosa braucējiem Jānim Baumanim un Reinim Nitišam nebija veiksmīga.

Ja Baumanim pirmajā kvalifikācijas braucienā bija jāsacenšas ar diviem zviedriem - Johanu Kristofersonu un Matiasu Ekstrēmu, tad Nitišam pretim stājās tādi vīri kā Niklass Gronholms, Timijs Hansens, Peters Solbergs un Sebastjans Lēbs.

Pirmajā braucienā Reiņa auto bija tehnisks defekts - auto palika bez turbo spiediena, bet otrajā braucienā Reinis nespēja tikt līdzi konkurentiem. "Šajā trasē garā taisne izšķir daudz un, acīmredzot, mūsu mašīnai tā vēl nav pa spēkam. Domāsim..." tā pēc otrā kvalifikācijas brauciena savā Twitter kontā teica Nitišs, kurš ar izcīnītiem 59 punktiem ieņem 15.vietu.

Tikmēr Baumanis, kvalifikācijas braucienos izcīnot 11. un 12.vietu, pēc pirmās dienas ar 65 punktiem ieņem 11.vietu. Līderis pēc pirmās dienas ir Peters Solbergs, kuram seko Timurs Timerzjanovs un Andreas Bakeruds, kurš ir izcīnījis uzvaras pēdējos divos posmos.

Svētdien tiks aizvadīti atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem sekos pusfināls un fināls.

Rezultāti pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām:
1. Petter SOLBERG 100
2. Timur TIMERZYANOV 90
3. Andreas BAKKERUD 81
4. Sébastien LOEB 78
5. Johan KRISTOFFERSSON 77
6. Toomas HEIKKINEN 76
7. Mattias EKSTRÖM 72
8. Anton MARKLUND 70
...
11. Jānis BAUMANIS 65
15. Reinis NITIŠS 59


, 2016-08-07 02:08, pirms 8 gadiem
Acīmredzot Nitišam šī sezona ir jāuzlūko kā sava veida "restarts", jo vāģis patiešām nevelk... Bet viņam pašam labāk zināt, ko darīt - mēģināt attīstīt esošo mašīnu vai mest ar roku pēc sezonas un mēģināt pieslieties kādai ņiprākai komandai. Taču konkurence liela, un uz doto brīdi viņam trumpji vairs nav ķepās... Tā kā droši vien pareizāk būtu vēlreiz sisties uz augšu no apakšas, cerams, ka komanda izrādīsies pietiekami spējīga.
, 2016-08-07 08:27, pirms 8 gadiem
Nebūtu Larssonam "0" pirmajā braucienaa, Reinis būtu pēdējais - 16 pēc pirmās dienas, kaut kas neredzēts ...
Timerzjanov no Baumaņa komandas - 2.
Ceram uz Baumaņa mehāniķiem, kas uztaisītu konkurētspējīgu auto arī Jānim !

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.