Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Sestdien Jelgavā pirmo reizi Latvijā notiks trīs un sešu stundu izturības sacensības

Sestdien Jelgavā pirmo reizi Latvijā notiks trīs un sešu stundu izturības sacensības
Foto: Iveta Kaminska, “AutoEuro”

Jau šo sestdien karjeru “Akmenscūciņas” un “DSG karjeri” teritorijā, Emburgā, Jelgavas rajonā, norisināsies pasākums, kāds Latvijā tiek rīkots pirmo reizi - “AutoEuro 6 H Kauss 2011” un “AutoEuro 3 H Kauss 2011”.

Kaut kas tāds Latvijā vēl nav redzēts, kad trasē vienkopus cīnīsies gan Latvijas čempioni motokrosā, endurokrosā, to vidū arī spēcīgākie kvadriciklisti un Latvijas čempioni rallija reidā, rallija karuselī. Interesantu pieskaņu piedos arī braucēji ar žigulīšiem.

Visa veida sporta automašīnas tiks sadalītas piecās klasēs 2WD, 4WD, VAZ Historic Open, 4x4 T,N,R un trofi reida, kuri cīnīsies par “AutoEuro 6 H Kauss 2011” iegūšanu. Pilotu skaits ekipāžā no viens līdz četri. Sacensībās “3 H kauss – 2011” motobraucēju komandā startēt varēs no diviem līdz trīs pilotiem, kur braucēji tiks sadalīti četrās klasēs - MX Open, MX Hobija, MX Rallija, Kvadri Open.

Šobrīd notiek aktīva dalībnieku pieteikšanās. Azartiskākie sportisti pat ir paspējuši aizbraukt un apskatīties izveidotās trases segumu, jo vārdi “dolomīta karjers” šķita kaut kas grūti pieņemams sacensību vietai. Pārliecinoties dzīvē, šaubas uzreiz zuda, un nu ir pārliecība, ka trase būs ļoti interesanta un sacensības aizraujošas. Savu dalību apstiprinājuši vieni no ātrākajiem Latvijas motokrosistiem un starptautisko pieredzi guvušie Latvijas čempioni – Pauls Jonass, Toms Macuks, Dāvis Ivanovs, Dāvis Līvs, kuri veido spēcīgas komandas, lai parādītu, kuri tad ir izturīgākie un ātrākie trīs stundu sacensībās.

Pēc ilgāka pārtraukuma savus “bobikus” no garāžām velk ārā arī “džipisti”. Cīņā iesaistīsies pat divi “OSCari”, viens, kas izbaudījis Āfrikas tuksneša smiltis – komanda “Skoks & Piķis”, otrs, kas pabijis Argentīnā notikušajā maratonrallijā “Dakāra” un komandā apvienojušies tādi spēcīgi braucēji kā Andris Feldmanis un Toms Brants. Interesants fakts, ka Igors Skoks, mainoties ar saviem komandas biedriem, trasē pārbaudīs pat divas automašīnas – “OSCar O3” un “Mitsubishi Pajero”, lai noskaidrotu, kura no tām ir ātrākā Latvijas ceļos.
Intriga, kas spēs nobraukt vairāk apļus – ātrie motokrosisti, kuri maiņas veiks varbūt ik pēc 30 minūtēm, vai enduro braucēji, kuri pieraduši braukt divu stundu sacensības, bet starp mašīnām, ko rādīs tuksnešu smiltis baudījušie “OSCari”, parastie “bobiki” un vecais labais “žigulītis”, saglabāsies līdz pat sacensību finišam. Visu izšķirs azarts, meistarība, pareiza komandas taktika!

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska
6H un 3H kausu sacensību preses pārstāvis


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.