Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Darbību sāk mototrase "Motoparks Kandava"

Darbību sāk mototrase "Motoparks Kandava"
Foto: kartodroms.lv

"Motoparks Kandava" atrodas Kandavas novadā, divus kilometrus no Kandavas centra. Šis ir vērienīgākais motokrosa projekts pēdējo gadu laikā, kur tiek izveidots viss nepieciešamais īstam motobraucējam un motomīlim.

Motoparka veidotāju mērķis ir, papildus Latvijas un Baltijas mēroga sacensībām dažādās motokrosa disciplīnās, panākt Eiropas čempionāta posma motokrosā norisi parkā 2012.gadā un Pasaules čempionāta norisi 2014. gadā. Papildus, motoparks tiek veidots kā daudzpusīga vissezonas treniņu bāze ar dažādām atpūtas iespējām.

Šobrīd jau ir izveidota klasiskā motokrosa trase, kāda līdzīga nav neviena Latvijā un pat Baltijā, jo tās dizainu veidojis Spāņu motokrosa trašu profesionāls dizaineris sadarbībā ar divkārtējo Latvijas Čempionu MX1 klasē Mārtiņu Aleksandroviču, kurš jau 20 gadus kā profesionālis brauc motokrosā, no tiem 5 gadus ir stabili startējis visos Eiropas čempionāta posmos, tādējādi pārzinot arī prasības Eiropas līmeņa trasēm.

Paralēli klasiskā motokrosa trasei ir izveidota SUPERKROSA trase, kādu ierasts redzēt Amerikā ziemas motokrosa sezonā, kur tiek izcīnīts Amerikas superkrosa čempiona tituls vairāku posmu garumā visos Amerikas reģionos! Šobrīd Latvijā, izņemot Kandavu, tādas trases vēl nav nekur. Papildus ir uzbērts arī motokrosa frīstaila nosēdiens, kur jau tuvākajā laikā tiks uzstādīta arī rampa. Šeit jaunie Latvijas motokrosa frīstailisti varēs sākt trenēties veikt dažādus trikus ar motokrosa motociklu!.Līdz šim veikto darbu finansēšanai un tūrisma attīstībai motoparkā un tā apkārtnē ir arī apstiprināts projekts atbalsta saņemšanai no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Lai motoparku izveidotu mērķiem atbilstošā līmenī, plānots uzstādīt visām trasēm automātisko laistīšanas iekārtu, kāda pagaidām Latvijā ir tikai Ķeguma trasei, kur Pasaules Čempionāta posms notiek jau otro gadu. Papildus, konsultējoties ar šosejas motociklu triku meistariem, plānots izveidot asfaltētu laukumu, kur varētu notikt arī Eiropas Čempionāts Stuntfighter disciplīnā! Protams, neizpaliks arī dušas, tualetes, darbnīca ar viesnīcu, kur atbraukušie sportisti varēs palikt pa nakti un arī pieremontēt savus braucamos; speciāli aprīkota motociklu mazgātuve, kempinga vietas ar elektropieslēgumu katrai komandai! Netiks aizmirsts arī par enduro braucējiem un laika gaitā paredzēts izveidot arī viņiem 2 dažāda garuma apļus: 25 km un 60km, garākā apļa distances vidū būs iespēja arī pārlaist nakti kādā eksotiskā vietā. Ziemas gadalaikam tiks sagatavota, laicīgi nolīdzinot un sasaldējot, daļa klasiskās trases un visa superkrosa trase treniņiem ar ziemas radzēm, kā arī braukšanai ar sniega motocikliem.

Latvijā un pat Ziemeļeiropā līdzīgas komplektācijas motoparks nav atrodams, kur būtu iespējams nodarboties ar tik daudziem motosporta veidiem nodarboties vienā vietā un tādā līmenī ar visām ērtībām! Trases ģeogrāfiskā atrašanās vieta ļauj ērti nokļūt gan pa Eiropas nozīmes autoceļu E22 no austrumiem un rietumiem, tajā skaitā no starptautiskās lidostas „Rīga”, kā arī, izmantojot prāmju kustību no Ventspils vai Rīgas.

Atbraucot trenēties uz „ Motoparks KANDAVA” (http://www.mxparks.lv/) tiek piedāvāta gan klasiskā motokrosa trase, gan superkrosa trase, kā arī papildus var izmantot Kandavas Swedbank kartinga trasi (http://www.kartodroms.lv/) un Kandavas valsts lauksaimniecības tehnikuma sporta bāzi (stadions, atklātais baseins ar tramplīnu, basketbola un futbola laukumi) un ZS „ Strautiņi” šautuvi un naktsmītnes. Katrs motobraucējs, gan profesionālis, gan amatieris, atbraucot uz „ Motoparku KANDAVA”, negribēs vairs doties prom, un gaidīs iespēju šeit ātrāk atgriezties!


, 2010-08-04 19:17, pirms 14 gadiem
Bilde "tieshaam" atbilst rakstam.

Prieks par Alex, taa turpinaat!
, 2010-08-04 19:21, pirms 14 gadiem
Jūs tos rakstus pirms publicēšanas arī pārlasāt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-05 09:01, pirms 14 gadiem
Vai tikai tas sākumā nebija iecerētais Biķernieku pārcelšanas plāns dažu darboņu izpildijumā???
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.