Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Smagām avārijām bagātās ātrumlaivu PČ sacīkstēs uzvar jūrmalnieks Lijcs

Smagām avārijām bagātās ātrumlaivu PČ sacīkstēs uzvar jūrmalnieks Lijcs
Foto: Fred Emeny

Kopš iepriekšējā pasaules čempionāta posma F-4 ātrumlaivām, kas norisinājās Somijā, Imatrā ir pagājušas tikai divas nedēļas, kas manāmi ietekmēja braucējus. Divas nedēļas ir ļoti mazs laika periods, lai paspētu uzlabot laivas tehnisko pusi, kā arī nokļūtu līdz nākamajai sacensību norises vietai, taču jūrmalnieks Ņikita Lijcs kopā ar savu komandu ir labi pastrādājuši.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 1. un 2. jūlijā Lielbritānijas pilsētā Stjuarbijā norisinājās pasaules čempionata otrais posms F-4 ātrumlaivu klasē. Sacensībās piedalījās 20 braucēji no dažādām valstīm.

Sestdien, brīvo treniņu rezultātā, Ņikita ierindojās trešajā vietā, atpaliekot no mājinieka Bena Morsa vien par 0.140 sekundēm, un no otrās vietas ieguvēja, soma Juho–Mati Manninena, vien par 0.020 sekundes.

Pirmais brauciens izdevās labs - startējot no trešās starta vietas, Lijcs sparīgi cīnījās, kā rezultātā mūsu pilots izcīnīja otro vietu. Pirmais finišu sasniedza Manninens.

Svētdienas rītā Lijcs kopā ar mehāniķiem nolēma pamainīt taktiku, kas vainagojās ar panākumiem. Kvalifikācijas braucienā jūrmalnieks izcīnija pirmo starta vietu. Jāatzīst, ka otrā sacīkste bija ļoti smaga. Uzreiz pēc starta avarēja soms Tūka Lēhtonens, kā rezultātā tika pacelts sarkanais karogs un laivas bija spiestas sarindoties atpakaļ, lai vēlreiz startētu.

Otrais starts ļāva braucējiem izbraukt vien pāris apļus, kad atkal tika pacelts sarkanais karogs, jo avarēja lietuvietis Virgilijs Gedrims.

Trešais starts bija mazliet mierīgāks, taču pēc neilga laika brits Bens Morsa ietriecās bojā un tika pacelts dzeltenais karogs, taču sacīkstes turpinājās. Pie nākamās bojas smagi avarēja dāņu pilots Sebastians Haugards ar mājinieku Kolinu Dželfu, kurš vairāk nekā divas minūtes pavadīja zem ūdens un ar helikoptera palīdzību tika nogādāts slimnīcā ar smagām traumām. Avārijas dēļ finišs tika šķērsots zem dzeltenajiem karogiem.

Visa brauciena garumā Lijcs nelaida nevienu sev klāt, pateicoties tam finišēja pirmais, aiz sevis atstājot savu konkurentu Manninenu.

PČ kopvērtējums pēc 2. posma

VietaPilotsPunkti
1.Juho–Mati Manninens74
2.Ņikita Lijcs69
3.Džernfasts Morgans40

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.