Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Vasaraudzis izcīna otro uzvaru VAZ 1600 ieskaitē

Vasaraudzis izcīna otro uzvaru VAZ 1600 ieskaitē
Ivars Vasaraudzis
Foto: Matīss Riekstiņš

Aizvadītajās nedēļas nogalē Lietuvā risinājās Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms. Atraktīvajā Kačerginas trasē par aizraujošu šovu parūpējās gan Kumho Challenge, gan arī Nacionālā klase, jo cīņas par pirmajām vietām notika līdz pēdējiem finiša metriem.

Aizvadītajās nedēļas nogalē Lietuvā risinājās Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms. Atraktīvajā Kačerginas trasē par aizraujošu šovu parūpējās gan Kumho Challenge, gan arī Nacionālā klase, jo cīņas par pirmajām vietām notika līdz pēdējiem finiša metriem.

No Nacionālās klases uz Lietuvu bija devušies seši piloti, bet Kumho Challenge startēja septiņi dalībnieki. Tā kā abas klases tika saliktas vienā braucienā, tad kopā tie salīdzinoši veidoja kuplu skaitu. Pie kam ātrākie Nacionālās klases piloti bija ātrāki par atsevišķiem Kumho Challenge braucējiem, līdz ar to abas klases brauciena laikā saplūda un cīņas notika ne tikai klašu ietvaros.

Kumho Challenge, kurā brauc automašīnas ar dzinēja tilpumu līdz 1,6 litriem, pirmā un otrā brauciena scenārijs bija teju identisks. Abas reizes no pirmās starta vietas startēja krievu braucējs Nikolajs Žuravļovs (Ford Fiesta), tomēr abas reizes krievu pilotam starti neizdevās un viņam garām aizskrēja lietuvietis Airidas Šiauris (Honda Crx). Gan pirmajā, gan otrajā braucienā Žuravļovs lietuvietim cieši sekoja, tomēr ilgu laiku garām netika. Viņš gan bija pacietīgs un abos braucienos spēja atrast īsto brīdi, lai aizietu garām Šiaurim un izcīnītu uzvaru posmā.

Nacionālajā klasē pirmajā braucienā no pirmās starta vietas startēja viens no favorītiem Lauris Vīgants (VW Beetle), kurš bez problēmām arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Cīņa gan notika aiz viņa par otro vietu, kuru ar lielām pūlēm Viktors Vasiļjevs (BMW 3. sērija) spēja nosargāt no Jāņa Vanka (Opel Astra). Otrajā braucienā, startējot no trešās vietas, Vanks uzreiz spēja izvirzīties par līderi, tāpat arī Vīgants no sestās vietas tikpat ātri tika līdz otrajai pozīcijai. Tālāk sekoja aizraujoša cīņa starp abiem līderiem, kurā pārāks izrādījās Vanks. Pirmā brauciena dēļ gan par posma uzvarētāju tika kronēts Lauris Vīgants.

Baltic Open klasē astoņu braucēju konkurencē startēja tikai viens latviešu pilots – Artjoms Kočlamazašvili ar BMW M3 spēkratu. Viņš gan spēja uzrādīt atzīstamu rezultātu, jo abos braucienos šajā ieskaitē piekāpās vien lietuviešu meistaram Ramūnam Čapkauskam.

Volgu ieskaitē pārliecinoši pirmais atkal Antons Dolgopolovs, kuram abos braucienos tieši šādā secībā sekoja Normunds Dobums, Ivars Janeks un Marģers Pinkulis. Kopā uz Lietuvu devās 11. Volgas, bet uz starta izgāja desmit. VAZ 1300 klasē triumfēja Pēteris Ziemanis, savukārt VAZ 1600 ieskaitē otro uzvaru pēc kārtas guva daudzkārtējais rallija čempions Ivars Vasaraudzis.

Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta cīņas turpināsies 14. un 15. jūnijā, kad Audruring (Pērnava) trasē Igaunijā risināsies trešais abu čempionātu posms.

Latvijas un Baltijas autošosejas otrā posma rezultāti:

Kumho Challenge (Latvijas un Baltijas ieskaite)
1. Nikolajs Žuravļovs (RUS), Ford Fiesta, 50 punkti
2. Airidas Šiauris (LT), Honda Crx, 40 punkti
3. Steven Puust (EST), Toyota Yaris, 32 punkti

Nacionālā klase (Latvijas ieskaite)
1. Lauris Vīgants, VW Beetle, 45 punkti
2. Jānis Vanks, Opel Astra, 41 punkts
3. Viktors Vasiļjevs, BMW 3. sērija (E36), 36 punkti

VAZ 1300
1. Pēteris Ziemanis, Vaz 21013, 150 punkti
2. Ronalds Seņavskis, Vaz 2101, 100 punkti
3. Arūnas Petrovas (LT), Lada 21011, 64 punkti

VAZ 1600
1. Ivars Vasaraudzis, Vaz 21011, 150 punkti
2. Adomas Petrovas, Lada 2101, 120 punkti
3. Gints Bremze, Vaz 2101, 100 punkti

VOLGA
1. Antons Dolgopolovs, Gaz 2410, 150 punkti
2. Normunds Dobums, Gaz 24, 120 punkti
3. Ivars Janeks, Gaz 24, 100 punkti

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


, 2013-06-04 21:23, pirms 11 gadiem
Prieks par Ivaru.Un gaidām atpakaļ rallijā.....
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.