Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Nedēļas nogalē kartinga sezonas atklāšana Madonā un Sportacentrs.com tiešraidē

Nedēļas nogalē kartinga sezonas atklāšana Madonā un Sportacentrs.com tiešraidē
Foto: Prokart.lv

Sestajā maijā Madonas Kartinga trasē notiks Latvijas Kartinga atklātā čempionāta pirmais posms. Sacensību organizētāji informē par šīs jauninājumiem, kā arī sniedz ieskatu sacensību grafikā.

Jau šonedēļ, 6.maijā, mēs tiksimies Madonas Kartinga trasē, lai oficiāli un kopīgi sāktu rakstīt 2017.gada Latvijas kartinga sezonas grāmatu. Tās būs šī gada pirmās sacensības, kur katram dalībniekam un komandai būs iespēja atrādīt, kas tad sadarīts sezonas sagatavošanās posmā. Vienlaicīgi norisināsies Latvijas Kartinga atklātā Čempionāta un Pro-Kart kausa 1.posms. Sezona būs pietiekami gara un, cerams, ka aizraujoša, tāpēc pirms metamies trasē, vēlamies pastāstīt par dažiem lieliem un varbūt ne tik lieliem jaunumiem, kas mūs šosezon sagaida.

Šosezon mūs sagaida 6 sacensības, ko rīkos Pro-Kart - Latvijas Kartinga atklātais Čempionāts, Pro-Kart kauss, kā arī Rotax izaicinājuma kauss norisināsies vienā no sacensību nogalēm. Izņēmums ir vienas sacensības, NordicCup, kas norisināsies 03.06. Šajās sacensībās nav iekļauts - Latvijas Kartinga atklātais Čempionāts un Pro-Kart kauss,bet norisināsies Latvijas Rotax izaicinājuma kausa ieskaite. Šīs sacensības organizēs SK333.

Viens no lielākajiem šīs sezonas jaunumiem – sacensības tiks translētas tiešsaistē Sportacentrs.com mājas lapā.

Šogad Rotax izaicinājuma kausā latviešu sportisti cīnīsies par 6 vietām uz Grand Final, kas šogad norisināsies no 04.11. -11.11., Portugālē. Kā arī šogad piešķirtas vietas visās Rotax klasēs.

Jelgavas ielu sacensībām šogad būs cits rīkotājs un arī KZ2 Baltijas čempionāts šogad netiek plānots. Savukārt, pirms sezonas 01.05. tiks rīkots Kandavas domes kauss, kuru organizēs Mareks Štolcermanis.

Arī šogad turpinās veiksmīga sadarbība ar LMT Autosporta Akadēmiju, kur šogad pievienojas vēl 4 izglītības iestādes, pavisam kopā nu jau būs 15 kartingi. Akadēmijas braucējiem, kā jau iepriekš, tiks rēķināts savs skolu kausa vērtējums un arī Pro-Kart individuālais vērtējums.

Raket klasei ir mainīts nosaukumu uzR85, pēc būtības nekas cits nav mainījies.Tas darīts dēļ tā, ka šajā klasē atļauti arī Mini60 dzinēji un nosaukums Raket nedaudz mulsina cilvēkus.

Plānots, ka Retro klasē šogad būs tikai 3 sacensības 20.05. SK333, 15.07. Kandavā un 30.09. Smiltenē.
Kā arī būtiski tas, ka TK Senior klasē ieviests ieplūdes restriktors, kas jāiegādājas pie sacensību organizatora. Restriktora maksa 5 EUR.

Dalības maksa mazās klases (R85, TK Junior, MicroMax, MiniMax) 35EUR, pieaugušo klases 40 EUR, transpondera noma 20EUR, piektdienas treniņu maksa 30EUR. Ja iepriekš nav veikta pieteikšanās sacensībām internetā, tad dalības maksa sadārdzinās par 20EUR. Komandas reģistrācijas maksa 30EUR.

Par licencēm. Pro-Kart ieskaitē drīkst startēt sportisti ar jebkuru LAF kartinga licenci, savukārt Latvijas Kartinga atklātā Čempionāta ieskaitē drīkst startēt sportisti ar ne zemākas kategorijas licenci kā “C”.Ja sportists ar “C” licenci piesaka dalību Pro-Kart kausā, tad viņš nevar cīnīties LČ ieskaitē. Respektīvi, sportistam sezonas sākumā jāizvēlas, kurā ieskaitē startēt, abās vienlaikus startēt nav atļauts.Visu nolikumu oriģinālu kopijas ar LAF apstiprinājumu var saņemt LAF birojā.

Par 6.maija sacensībām, Madonā. Jāņem vērā, ka dalībnieku reģistrācija, tehniskā komisija un riepu izsniegšana, sestdien, norisināsies no plkst. 8:00 – 8:30, pēc kuras sekos dalībnieku sapulce. Atgādinām, ka dalība sapulcē ir obligāta. Dalībnieku novietne tiek atvērta ceturtdien 04.05.2017 no plkst. 08:00. Dalībnieku novietnē vietas tiek piešķirtas tikai sacensību dalībniekiem. Vietas netiek iepriekš rezervētas. Sacensību rīkotāji tās piešķirs saskaņā ar secību, kādā dalībnieki ierodas novietnē. Kā arī piedalīšanās apbalvošanas ceremonijā ir obligāta. Kopējais plānotais sacensību ilgums 06.05.2017 ir no plkst. 8:00 līdz plkst.18:00.

Neskaitot tiešo translāciju no sacensībām, arī visi sacensību rezultāti tiešsaistes režīmā, kā vienmēr, būs atrodami šeit results.lv., savukārt, pēc sacensībām tie tiks publicēti Sākums / Prokart - kartinga sacensību seriāls lapas sadaļā „Sacīkstes”. Kā arī sacensību gaitai, dalībnieku viedokļiem un aizkulisēm nemainīgibūs iespēja turēt roku uz pulsa mūsu Facebook lapā facebook.com

Ja ir kādi jautājumi vai neskaidrības droši rakstiet uz prokart@prokart.lv vai mūsu Facebook lapā facebook.com vai zvaniet Valdim Brutānam!

Kā arī, liels lūgums visiem sportistiem informēt par savām ārpus Latvijas gaidāmajām sacensībām un to rezultātiem– Pro-Kart preses pārstāvi Sabīni Leingardi / e-pasts: sabine.leingarde@gmail.com/ 28355507 vai jauno LAF preses sekretāri - Kristīni Pavlovsku/ e-pasts: prese@laf.lv / 28344187. Neturi sveci zem pūra, jo mēs tiešām vēlamies par Tevi uzrakstīt, lai visi zina, kādi mums talantīgi un forši sportisti!

Izdošanos, gribasspēku un dzirksteles acīs visiem sportistiem un komandām, jau no pirmajām šīs sezonas sacensībām līdz pat sezonas noslēgumam!


Foto: lamsf.lv

Nacionālā kausa otrajā posmā motokrosā MX PRO klasē uzvar Šileika

4. maijā Staicelē, “Līciema” mototrasē notika Nacionālā kausa otrais posms motokrosā. Šajā posmā par uzvarām cīnījās 213 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Trase bija sagatavota ļoti labi, sīvas cīņas notika visās klasēs.
Foto: Motorsport.com

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.
Karloss Sainss un Oskars Piastri. Foto: Motorsport.com
4

Sainss saņem sodu un zaudē ceturto vietu Maiami GP

"Ferrari" pilots Karloss Sainss pēc Maiami GP finiša saņēmis sodu par sadursmi ar Oskaru Piastri, kā rezultātā zaudējis izcīnīto ceturto vietu. Tikmēr Kevins Magnusens pēc kārtējo soda punktu saņemšanas nonācis pavisam tuvu aizliegumam piedalīties vienā posmā.