Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

M.Kalnciems nolēmis pamest Ūdens motosporta federācijas prezidenta amatu

M.Kalnciems nolēmis pamest Ūdens motosporta federācijas prezidenta amatu
Modris Kalnciems

Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents un valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems 2013.gada 4.janvārī ieplānotajā federācijas valdes sēdē ieplānojis informēt kolēģus par nevēlēšanos turpmāk vadīt Latvijas ūdens motosporta dzīvi valstī.

"Esmu jau vairākus gadus apsvēris šo soli, bet tagad tas tiks realizēts dzīvē, jo ir daudz un dažādi objektīvi un iespējams, arī subjektīvi faktori. Ir jānāk kādam jaunam cilvēkam, ar redzējumu par nākotni, ne tikai patīkamām atmiņām," skaidro Modris Kalnciems. "Ar patiesu gandarījumu varu skatīties atpakaļ un ļoti ceru, ka arī turpmāk ūdens motosporta vadībā esošie ļaudis spēs turēt līdzi un sasniegt vēl augstākus rezultātus, jo esam jau pierādījuši mūsu varēšanu ar uzvaru F1 pasaules čempionāta posmā. Mums gan joprojām nav F1 pasaules čempionu, taču es ticu, ka Latvijai būs savs F1 pasaules čempions!"

"Esmu ļoti gandarīts, ka vairāk nekā 20 gadus ar vecāko brāli Agri esam veiksmīgi vadījuši šo sporta nozari. Latvijas sportistu sasniegumi šajā laika periodā ir ļoti augstu vērtējami! Latvijas sportistu tehnika ir pilnīgi nomainījusies un gandrīz par 90% tās ir Starptautiskiem noteikumiem atbilstošas ātrumlaivas. Latvijas sportisti ir izcīnījuši 25 pasaules čempionu titulus, 13 Eiropas čempionu titulus un 99 reizes kāpuši uz pasaules un Eiropas čempionātu apbalvošanas pjedestāliem. Patiesībā par šo rezultātu kvalitāti un kvantitāti biju ļoti patīkami pārsteigts, jo, gatavojot runu mūsu 2012.gada čempionu ballei, veicu rezultātu apkopojumu, kas izrādījās fantastiski labs. Domāju, ka šos Latvijas otrās neatkarības 20 gadus droši varēs saukt par Kalnciemu laiku!" paveikto uzskaita Modris Kalnciems.

"Ūdens motosportā esmu pavadījis vairāk nekā 32 gadus, un tas ir ilgs laiks. Ir sanācis uzvarēt un arī zaudēt, un par to esmu ļoti pateicīgs, jo tā var iepazīt īstu prieku, īstus draugus un dzīvi. Jau 16 gadu vecumā (1988.gadā) izpildīju PSRS Sporta Meistara normatīvus kļūstot par vairākkārtēju LPSR čempionu un PSRS vicečempionu ūdens motosportā. Vēlāk vairākkārtēju Latvijas Republikas čempionu un daudzu starptautisku sacensību laureātu un dalībnieku Formula4, Formula2 laivu klasēs. Bija liels gods kļūt arī par pirmo Baltijas valstu sportistu, kurš ir saņēmis F1 superlicenci, taču piedalīties sacensībās neizdevās, jo kļuvu par Latvijas F1 komandas "Kalnciems Racing Team" menedžeri un sacensību organizatoru, tādējādi soli pa solim attālinoties no trasēm, kurās bija ļoti liela vēlme braukt pašam," savus sportiskos sasniegumus uzskaita Modris Kalnciems.

"Vēlos pateikties visiem federācijas biedriem, sportistiem un viņu ģimenēm! Vēlos pateikties visiem atbalstītājiem, brīvprātīgajiem, draugiem, pašvaldībām, valsts institūcijām un visiem, visiem, kas ir veltījuši kaut mirkli sava laika ūdens motosportam! Liels jums visiem Paldies!" rezumē Modris Kalnciems.

Informāciju sagatavoja Latvijas Ūdens motosporta federācija


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.