Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Tomass Šileika starp līderiem Junior Cup izcīņā

Tomass Šileika starp līderiem Junior Cup izcīņā
Tomass Šileika teicami sāka jauno sezonu ADAC Masters seriālā Junior Cup ieskaitē.

ADAC Masters motokrosa seriāla pirmajā posmā trešo vietu divu braucienu summā 85 kub.cm klasē jeb Junior Cup ieskaitē ieņēma Tomass Šileika. Pērn šajā klasē par čempionu kļuva Pauls Jonass, bet tagad tajā starp favorītiem ir Tomass Šileika.

Tomass arī pagājušajā sezonā sekmīgi startēja Junior Cup ieskaitē, savukārt pasaules junioru čempionātā 85 kub.cm klasē tikai pārsistas riepas dēļ otrā brauciena pēdējos apļos viņš nekāpa uz goda pjedestāla. Par pasaules junioru čempionu toreiz kļuva Pauls Jonass un jau likās, ka divi jaunie Latvijas motobraucēji kāps uz goda pjedestāla.

Šosezon Tomasu uzskata par vienu no favorītiem ADAC Masters seriālā Junior Cup ieskaitē un jau pirmajā posmā viņš to arī apliecināja - pirmajā braucienā Tomasam bija 4. vieta, bet otrajā viņš finišēja trešais.
Pēc pirmā posma līderi ir divi holandieši - Deivijam Pootjesam ir 50 punktu (uzvarēja abos braucienos), bet Basam Vāssenam - 44 punkti. Tomasam Šileikam un vācietim Lukašam Staņislavskim - pa 38 punktiem, vēl vienam vācietim Tilo Vitlerboimeram - 32 un lietuvietim Dovidam Karkam - 28 punkti.


, 2012-04-02 10:49, pirms 12 gadiem
Holandieši tur iekārtojušies spicē... Jāstumj nost!
, 2012-04-02 14:57, pirms 12 gadiem
rodgerz rakstīja: Holandieši tur iekārtojušies spicē... Jāstumj nost!
nu cerēsim, ka tas ir tikai pa smilti, kur tie holandieši jūtas kā pasakā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.