Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars77

Vēl 5 komandas gatavo dubultos difuzorus

Vēl 5 komandas gatavo dubultos difuzorus

Vismaz piecas komandas jau šobrīd ir nopietni ķērušās pie "Brawn GP" komandas tipa difuzoru kopēšanas un ieviešanas dzīvē, liecina neoficiāla informācija.

Lai gan trīs komandas ir iesniegušas apelāciju pret tiesnešu lēmumu ļaut "Brawn GP", "Williams" un "Toyota" piedalīties sacīkstēs, tās pašas vienības tajā pašā laikā ir sākušas izstrādāt līdzīgus risinājumus.

Tiek ziņots, ka "BMW Sauber", "Red Bull", "McLaren", "Ferrari" un "Renault", paredzot sliktāko scenāriju sev, ir sākuši līdzīgu risinājumu izstrādi. Jau iepriekš tika ziņots, ka vairākas komandas mēģināja izmantot šos difuzoru risinājumus, tomēr līdz ar to ieviešanu ir jāveic arī visai nopietnas izmaiņas kopējā aerodinamikas paketē, lai nodrošinātu aerodinamisko harmoniju. Tāpēc tika izteikts apgalvojums, ka "Brawn GP", "Williams" un "Toyota" ieviest 'parastos' difuzorus ir krietni vieglāk nekā pārējām komandām ieviest šos it kā nelegālos difuzorus.

"Mums nav tik viegli vienkārši nokopēt šo risinājumu," paziņoja Niks Haidfelds. "Tas tāpēc, ka ne visas izmaiņas var tikt ieviestas tik īsā laika posmā."

"Mums būtu jāizdara izmaiņas visā mašīnas aizmugures uzbūvē un aerodinamiskajā paketē," skaidroja "Red Bull" boss Kristians Horners. "Tas prasa milzīgus ieguldījumus naudas un laika ziņā."

Tikmēr neoficiāla informācija liecina, ka "McLaren" komanda jau ir visai tālu tikuši ar šī 'dubultā difuzora' ieviešanu. Arī "Renault" komanda, neskatoties uz Flavio Briatores dusmīgajiem komentāriem šajā sakarā, jau ir sākuši darbu pie risinājuma ieviešanas dzīvē, ziņo "Marca". Alonso 'dubulto difuzoru' varētu izmantot jau Ķīnas GP posmā.

"Tas ir stulbi - tagad komandām krīzes laikā ir jātērē papildus nauda, lai ieviestu šos difuzorus," klāstīja Briatore. "Aerodinamiskā tuneļa dati liecina, ka šāds risinājums dod papildus 14% piespiedējspēku mašīnas aizmugurē. Bet, ja difuzorus vēl attīsta un pilnveido, tad mēs jau runājam par 30 līdz 40%! Tas ir ļoti daudz un šeit jau jāsāk raizēties par drošības jautājumiem."

Visa šī rosība liecina, ka arī pašām komandām nav lielas ticības, ka Apelāciju tiesa 14.aprīlī Parīzē varētu nolemt aizliegt difuzorus un atcelt FIA tiesnešu spriedumu Austrālijas GP. Arī statistika ir par labu 'difuzoru bandai' - tikai 4% no Apelācijas tiesā izskatītajā apelācijas lietām ir tikušas apmierinātas.

Avots: autosports.delfi.lv: F1: Vēl 5 komandas gatavo dubultos difuzorus


, 2009-04-01 21:08, pirms 15 gadiem
Tas jau bija paredzams.
Neļaus tak ''milži'' visu sezonu ''kaut kādam'' Brawn vizināties pa priekšu.
Paši vien vainīgi, ka nebija izdomas (vai drosmes) nointerpretēt noteikumus jau labu laiku pirms sezonas un uztaisīt kko līdzīgu pirmajiem.
, 2009-04-01 21:12, pirms 15 gadiem
yuka rakstīja: Tas jau bija paredzams.
Neļaus tak ''milži'' visu sezonu ''kaut kādam'' Brawn vizināties pa priekšu.
Paši vien vainīgi, ka nebija izdomas (vai drosmes) nointerpretēt noteikumus jau labu laiku pirms sezonas un uztaisīt kko līdzīgu pirmajiem.
Itkā priekš Ferārī šis ..prieks'' izmaksās papildus 20. Mio.eiro!
, 2009-04-01 21:29, pirms 15 gadiem
Starp citu kā tur ir ar to 30milj. budžeta ierobežošanu?
Pēc izskanējušās informācijas it kā šīm perversijām arī vajadzētu ietilpt šajā ''griestu'' limitā. Jeb arī tie 30 būs tikai no nākamsezonas sākuma?
PS. Es viņiem varētu sametināt ar atlaidīti Galīgi neesmu metinātājs, bet kaut kas jau sanāktu
, 2009-04-01 21:47, pirms 15 gadiem
yuka rakstīja: Starp citu kā tur ir ar to 30milj. budžeta ierobežošanu?
Pēc izskanējušās informācijas it kā šīm perversijām arī vajadzētu ietilpt šajā ''griestu'' limitā. Jeb arī tie 30 būs tikai no nākamsezonas sākuma?
PS. Es viņiem varētu sametināt ar atlaidīti Galīgi neesmu metinātājs, bet kaut kas jau sanāktu
Cik sapratu,ja tiks ieviests tas 30.Mio.limits,tad tikai no nākošās sezonas,jo šajā sezonā vilciens jau aizgājis!
Par to metināšanu labi pajokoji!
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.